ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Caramitru, membru USR, se implică  și în disputele interne ale TNB, cerând, în stilul care deja l-a consacrat, „execuția” unor actori care au sărit la gâtul tatălui său, marele actor Ion Caramitru.  După ce actorii Mihai Călin și Marius Manole au transmis, pe Facebook, o „scrisorică deschisă” directorului Teatrului Național, în care îl acuză de „lipsa totală de deschidere spre dialog” și egoism, dar și de faptul că „din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de Caramitru, care primește 10% din încasările nete”, USR-istul Caramitru se dezlănțuie la adresa detractorilor tatălui său. Deși și Mihai Călin și Marius Manole sunt două vârfuri de lance ale taberei #Rezist din sfera teatrului românesc. 
 
„Văd ca tot circulă - iar și iar - aberații despre TNB. 2 tineri actori (unul de mare talent; altul profund mediocru) sunt foarte supărați. Oamenii sunt din rezist, dar nu înseamnă ca au un dram de dreptate (ca deh - lumea asta a artei e plină de ego și de dive, așa e peste tot). Deși au fost zeci de controale, non stop, nimeni nu a găsit nimic, nici o problema, doar o instituție care merge super bine (printre putinele de stat din țară), unde sălile sunt pline și in care legea este aplicată perfect.

Dar ei nu și nu. Hai sa facem panaramă și scandal. Dacă nu avem argumente - mințim. Dacă vor sa schimbe legile (ca asta înțeleg ca e problema - nu ce face TNB aplicându-le) - sa facă lobby in parlament. Nu circ și minciuni. Eu sincer sper ca directia TNB să îi dea frumos in judecată și sa explice acolo la tribunal de unde scot aberațiile si minciunile astea. Eu asta aș face”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

În urma acestei postări, actrița Diana Dumbravă de la Teatrul Național, de asmenea reprezentantă a „Rezistenților” a reacționat, tot printr-o postare, în care se întreabă de ce liderul USR Dan Barna continuă să-l țină în brațe pe Andrei Caramitru, cel care, spune ea, „se pricepe la orice, oriunde, oricând”.


„M-a întristat profund atacul juniorului Caramitru la adresa colegilor mei, Marius Manole și Mihai Calin. O postare prin care îi cere seniorului să-i execute! A ce sună? Să emți criterii de valoare prin prisma faptului ca ești fiul seniorului e chiar ridicol. Se pare ca juniorul se pricepe la orice, oriunde, oricând. Pe de altă parte, dacă domnul Dan Barna, președinte USR, îl ține în brațe poate ne va explica și nouă de ce”, scrie actrița Diana Dumbravă.

„Totusi, unii „actorași profund mediocri" au sărit sa sustina initiativele USR importante. Si-au dat din timpul lor si, in idealismul lor, chiar au crezut ca acest partid va ramane unul al dialogului, comunicarii, transformarii mentalitatilor mostenite. Se pare ca radicalii si cei cu nume „sonore” sunt mai bine vazuti in partid decat oamenii care au iesit in strada, au muncit, crezut si care au ajutat la ducerea mai departe a principiilor pe care acest partid le-a enuntat. Sper ca domnul Barna sa inteleaga ca acest partid s-a format înainte de a fi dânsul presedintele lui. Iar aceasta nu este o postare "politica". Este doar una umana. Din nou, trista..”