ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clotilde Armand își poate prelua mandatul. Tribunalul București a decis să o valideze în ciuda contestațiilor depuse de candidatul PSD, Daniel Tudorache.

Tribunalul București a respins apelurile formulate împotriva validării mandatului candidatului USR PLUS, Clotilde Armand, de primar al Sectorului 1 din București.

„Respinge apelurile declate de Daniel Tudorache și Tudor Helmut Costea ca nefondate”, se arată în sentință. Decizia Tribunalului București este definitivă.
 
Daniel Tudorache a contestat acest rezultat și a depus o plângere penală la Secția specială de anchetare a magistraților, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitați saci cu voturi.
 
Conform BEC, alegerile pentru Primăria Sectorului 1 a fost câștigat de Clotilde Armand – 36.455 de voturi, Daniel Tudorache – 35.451, Ioana Constantin – 6928. În procente Clotilde Armand are 40,95%, iar contracandidatul ei, social-democratul Daniel Tudorache a obținut 39,82%. 

Tribunalul București amânase până marți decizia definitivă legată de validarea mandatului candidatului USR PLUS, Clotilde Armand, ca primar al Sectorului 1 din București.