ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Constanța a luat decizia de a interzice complet trotinetele electrice de închiriat invocând faptul că sunt un pericol pentru șoferi, relatează Știripesurse.

"Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, spun reprezentanții primăriei.

De asemenea, municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal:
 
"S-au constatat și alte încălcări ale regulamentului, precum staționarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a stațiilor de autobuze și pe pistele de biciclete.
 
Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri și alte instituții publice, staționau în zona spațiilor verzi și a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori și trei zile, deși aveau stații alocate pe toata raza municipiului Constanța.
 
Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparținând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranța traficului rutier sau pietonal”, informează Primăria Constanța.