ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe linii internaționale au anunțat că își suspendă zborurile spre Statele Unite din cauza noilor servicii 5G implementate recent, transmit Antena 3 și Reuters. Decizia intră în vigoare de miercuri. Companiile Emirates, Air India, All Nippon Airways și Japan Airlines au anunțat suspendări ale curselor aeriene spre SUA, în contextul incertitudinilor legate de interferențele între rețelele 5G și tehnologiile de importanță critică ale aeronavelor.

Companiile aeriene au avertizat că serviciile 5G care urmează să fie lansate azi în SUA ar putea face ca unele avioane să devină inutilizabile. Directorul general al principalelor companii aeriene americane de transport de pasageri și de marfă a avertizat într-o scrisoarea deschisă în legătură cu o criză aviatică "catastrofală" iminentă, în condițiile în care AT&T și Verizon vor porni miercuri noile servicii 5G.

Companiile aeriene au avertizat că noile servicii 5G în bandă C ar putea face inutilizabile un număr mare de avioane cu fuselaj larg și "ar putea ține zeci de mii de americani blocați peste hotare".

Emirates a anunțat că își suspendă către nouă aeroporturi americane: Boston, Chicago O'Hare, Dallas Fort Worth, George Bush Intercontinental (Houston), Miami, Newark, Orlando, San Francisco și Seattle. Compania va păstra cursele spre aeroporturile John F. Kennedy (New York), Los Angeles și Washington Dulles.

"Lucrăm îndeaproape cu fabricanții de aeronave și cu autoritățile competente pentru a reduce îngrijorările legate de operarea (zborurilor suspendate) și sperăm să reluăm serviciile către SUA cât mai curând cu putință", se spune într-o declarație a Emirates.

Air India a comunicat că suspendă cursele între aeroportul din Delhi și aeroporturile San Francisco, Chicago și John F. Kennedy. De asemenea, compania va suspenda cursa Mumbai - Newark.

All Nippon Airways și Japan Airlines au precizat, la rândul lor, că au anulat unele zboruri spre SUA efectuate cu aeronave Boeing 777 dar că vor continua să opereze unele curse cu aparate Boeing 787.AT&T și Verizon amână activarea unor turnuri 5G

Compania AT&T, care deține compania-mamă a CNN, și compania Verizon au anunțat, marți că vor amâna activarea comunicațiilor 5G pe unele turnuri din apropierea anumitor aeroporturi.

Lansarea acestui serviciu  în apropierea principalelor aeroporturi fusese programată inițial pentru miercuri.

"Suntem nemulțumiți de incapacitatea FAA (Administrația Aviatică Federală din SUA, n.r.) de a face ceea ce au făcut aproape 40 de țări, și anume să implementeze în siguranță tehnologia 5G, fără a perturba serviciile aviatice aviație, și îi îndemnăm (pe cei din FAA) să facă acest lucru în timp util", a declarat Megan Ketterer, purtător de cuvânt al AT&T.

Administrația Biden a salutat întârzierea activării turnurilor 5G, menționând într-o declarație că vor fi evitate astfel "întreruperi potențial devastatoare pentru cursele de pasageri și de mărfuri și pentru redresarea economică a SUA", permițând în același timp ca peste 90% din activarea serviciilor wireless să aibă loc conform programului.

Într-o scrisoare trimisă marți, directorii executivi ai 10 companii aeriene au cerut administrației Biden să amâne lansarea, deja întârziată, a serviciilor 5G lângă aeroporturi.

Reprezentanții Airlines For America scriu în documentul pe care îl reproducem mai jos că efectele 5G atât asupra pasagerilor cât și a navelor sunt pur și simplu incalculabile, arată și Coaliția Stop 5 G România.

Companiile aeriene au estimat 1.000 de perturbări pe zi în traficul aerian, din cauza posibilelor interferențe ale rețelelor 5G cu altimetrele radar pe care piloții le folosesc pentru a ateriza în condiții de vizibilitate scăzută.

Fără a comenta scrisoarea, reprezentanții industriei de profil au transmis că temerile sunt nefondate, deoarece nu au existat probleme în alte țări în care comunicațiile 5G sunt deja implementate.

Dacă sistemele 5G interferează cu tehnologia înaltă a aeronavelor deși companiile 5G susțin contrariul ne punem fireasca întrebare când spun adevărul despre efectele adverse asupra ființei umane.