ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou record la proba de viteză a olimpiadei vaccinării europene a fost stabilit azi: vaccinul Covid de la Pfizer pentru copii de 5-11 ani a primit undă verde din partea Agenției Europene a Medicamentului. EMA a recomandat joi autorizarea serului experimental Pfizer pentru copii, iar vineri Comisia Europeană ar putea da aprobarea finală. Având în vedere de cine este condusă C.E. și ce scandal de corupție planează asupra Ursulei von der Leyen în relația cu șeful companiei Pfizer, e de la sine înțeles că C.E. va aproba întocmai și la timp orice are legătură cu multinaționala producătoare de vaccinuri ARNm.

Conform Știri pe Surse, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți cum se va face vaccinarea copiilor. Dozajul pentru cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este de 10 micrograme, cu două doze la interval de 21 de zile una de cealaltă. Ele sunt ambalate în flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor se va face în 3 spații cu această destinație: în cabinetele organizate în centrele adresate populației generale, în centrele din unitățile sanitare și în cabinetele de medicină de familie.

Momentul când va începe efectiv vaccinarea copiilor ține de livrarea dozelor destinate acestei categorii de populație, a precizat dr. Gheorghiță, iar pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei de vaccinare au început deja.

Valeriu Gheorghiță consideră că și vaccinul Covid de la compania ModeRNA ar putea primi recomandare de autorizare pentru grupa de vârstă 6-11 ani la mijlocul lunii decembrie.