ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Baker, un fost avocat al FBI, a fost cel care s-a întâlnit cu federalii pentru a discuta despre suprimarea și discreditarea poveștii despre laptopul lui Hunter Biden, cu o lună înainte de publicarea articolului bombă din New York Post, în ciuda faptului că agenția cunoștea legitimitatea raportului, scrie dailymail.

Când Baker a dorit ca povestea să fie suprimată după ce a fost publicată, moderatorul de siguranță al Twitter, Yoel Roth, a declarat că nu era sigur dacă povestea a încălcat vreuna dintre politicile companiei, dar a adăugat: „Acest lucru seamănă foarte mult cu o operațiune de scurgere de informații oarecum subtilă". 

S-a promis o investigație asupra comportamentului Twitter în preajma alegerilor prezidențiale din 2020 de către viitoarea majoritate republicană din Cameră, liderul minorității, Kevin McCarthy, declarând săptămâna aceasta pentru Fox News: „Aceasta va fi o situație mult mai mare decât își dau seama oamenii'.

Cele aproape 3,5 milioane de dolari au fost plătite către Twitter în schimbul lucrătorilor care au continuat să proceseze cererile FBI de a reduce la tăcere cetățenii americani. În e-mailul angajatului, se spune că milioanele vor fi folosite pentru „proiecte legate de aplicarea legii', potrivit celei mai recente expunere de fișiere Twitter de către reporterul Michael Shellenberger.

Actualul director executiv al Twitter, Elon Musk, a declarat despre aceste e-mailuri: „Guvernul a plătit Twitter milioane de dolari pentru a cenzura informații publice”. 

Scurgerea de informații a arătat, de asemenea, că la o zi după ce a ținut o ședință secretă individuală cu Biroul pentru a discuta despre suprimarea poveștii despre laptopul lui Hunter Biden, Baker a recunoscut în fața personalului că sunt necesare mai multe informații, dar că era dispus să greșească în favoarea cenzurii. 

Baker a declarat într-un e-mail: „Există unele fapte care au indicat că materialele ar fi putut fi piratate".

Baker a mai spus într-un e-mail către personal: „Susțin concluzia că avem nevoie de mai multe fapte pentru a evalua dacă materialele au fost piratate. Cu toate acestea, în acest stadiu, este rezonabil pentru noi să presupunem că este posibil să fi fost și că este justificată prudența”.

El a continuat: „Există unele fapte care indică faptul că materialele mele au fost piratate, în timp ce altele indică faptul că computerul a fost abandonat și/sau proprietarul a fost de acord să permită atelierului de reparații să îl acceseze cel puțin în anumite scopuri. Avem pur și simplu nevoie de mai multe informații'.

Într-o expunere anterioară, jurnalistul Matt Taibbi a scris pe Twitter: „Contactul dintre Twitter și FBI a fost constant și omniprezent, ca și cum ar fi fost o filială'. 

Ca răspuns la ultimele evoluții, liderul minorității din Camera Reprezentanților, reprezentantul Kevin McCarthy, a declarat într-o apariție în cadrul emisiunii Mornings with Maria de pe Fox News: „Vom face mai mult decât să îi cităm în instanță. Vom schimba cursul în care se află FBI-ul în prezent'.

El a continuat: „În fiecare zi aflăm ceva mai mult'.

Congresmanul californian a continuat: „De ce sunt ei [FBI] capabili să facă acest lucru? Lucrând împreună, folosind întreprinderi private pentru a urmări persoane chiar înainte de alegeri, negând adevărul publicului american?'. 

McCarthy este unul dintre numeroșii republicani care vor solicita o investigație mai amănunțită a relației FBI cu rețelele de socializare atunci când GOP va prelua controlul Camerei în 2023. 

McCarthy a adăugat: „Aceasta va fi o situație mult mai mare decât își dau seama oamenii".

Dezvăluirea de luni a lui Shellenberger a arătat cum FBI a împins angajații Twitter să primească autorizații de securitate de nivel înalt în iulie 2020.

În urma publicării, Shellenberger a redistribuit un citat din congresmanul republican din Ohio, Jim Jordan: „Am îngrijorări cu privire la faptul că guvernul a desfășurat o operațiune de dezinformare asupra lui We the People".

Reporterul a adăugat: „Oricine citește fișierele Twitter, indiferent de orientarea sa politică, ar trebui să împărtășească aceste îngrijorări". 

Federalii au continuat să facă presiuni asupra angajaților Twitter pentru a interzice conturile care nu le erau pe plac și pentru a viza presupușii traficanți de 'influență străină'. 

Ei au vrut să le acorde angajaților firmei acest acces pentru a arăta ceea ce ei susțineau a fi amenințări la adresa alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020 din cauza interferențelor străine. 

Lotul de fișiere Twitter de luni a fost revizuit și publicat de Shellenberger, care, împreună cu jurnaliștii Matt Taibbi și Bari Weiss, au răscolit grămezi de comunicări interne ale Twitter, datând de dinainte de preluarea de către Musk.

Shellenberger a descoperit că, la mai puțin de două ore după ce avocatul lui Hunter Biden a aflat despre povestea New York Post despre laptop, agentul FBI Elvis Chan a trimis o colecție de documente către Yoel Roth, pe atunci șeful de integritate al site-ului Twitter, Yoel Roth.

În ciuda faptului că Twitter nu a găsit în permanență nimic suspect, FBI a contactat în repetate rânduri compania de socializare și a solicitat informații suplimentare despre informațiile lor, pe care Twitter a refuzat să le dezvăluie.

Dar, în iulie 2020, Chan a aranjat autorizații de securitate pentru oficialii Twitter, astfel încât aceștia să poată fi informați despre interferențele electorale pe care se așteaptă să le vadă în confruntarea Trump-Biden.

Baker a fost implicat în acest moment deoarece deținuse anterior autorizații de securitate strict secrete în timpul activității sale pentru FBI - în timpul căreia a fost implicat într-una dintre investigațiile Biroului asupra lui Donald Trump.

Chan s-a purtat ca și cum ar fi fost surprins când i s-a spus că Baker lucrează la Twitter și că are autorizație, spunând: „Nu știu cum l-am uitat''.

„O afirmație ciudată, având în vedere că treaba lui Chan este să monitorizeze Twitter, ca să nu mai vorbim că au lucrat împreună la FBI”, a notat Shellenberger.

Baker nu a fost singurul fost angajat al FBI. Potrivit unui e-mail intern de pe Twitter analizat de Stellenberger, erau atât de mulți încât aveau propriul lor canal Slack și comunicau în mod regulat.

Odată ce Baker a primit autorizația, Shellenberger a scris că FBI i-a transmis informații menite să îl influențeze pe Roth și pe alți directori de la Twitter să creadă că povestea cu laptopul a fost piratată.

Oficialul FBI Laura Dehmlow a aranjat chiar o ședință clasificată pentru Baker și nimeni altcineva de la Twitter.

La câteva ore după ce The Post a publicat povestea cu laptopul a doua zi, aceasta a fost aproape imediat cenzurată de Twitter și, astfel, subminată în ochii publicului.

Dosarele arătau că, în timp ce Hunter Biden câștiga milioane de dolari din afaceri străine, FBI-ul a sfătuit Twitter să fie atent la dezinformările rusești despre el.

'În tot anul 2020, FBI și alte agenții de aplicare a legii l-au îndemnat în mod repetat pe Yoel Roth să respingă rapoartele privind laptopul lui Hunter Biden ca fiind o operațiune rusească de „hacking și scurgere de informații'', a scris Shellenberger.

În pofida acestor eforturi ale FBI, directorii Twitter au constatat că au existat 'foarte puține' activități rusești care să ridice suspiciuni.

„Într-adevăr, directorii Twitter au raportat *în repetate rânduri* foarte puține activități rusești. De exemplu, la 24 septembrie 2020, Twitter a informat FBI că a eliminat 345 de conturi 'în mare parte inactive' 'legate de încercări coordonate anterioare de piraterie informatică rusească'. Acestea 'aveau o rază mică de acțiune & conturi cu număr mic de urmăritori', a scris el.

Deși inițial Roth a continuat să se opună ideii că Twitter s-a confruntat cu vreo interferență străină, dar în octombrie, când The Post a publicat povestea laptopului, el a recunoscut că acesta ar fi putut fi plantat de ca o 'operațiune subtilă de scurgere'.

„Pe 14 octombrie, la scurt timp după ce @NYPost publică povestea despre laptopul lui Hunter Biden, Roth spune că 'nu este clar o încălcare a politicii noastre privind materialele piratate și nici nu încalcă în mod clar nimic altceva', dar adaugă: 'asta seamănă mult cu o operațiune de scurgere de informații oarecum subtilă'''. Shellenberger a scris.

Baker s-a agățat de această declarație a lui Roth și a insistat pe ideea că conținutul laptopului ar fi fost într-un fel ilegitim.

„Baker insistă în mod repetat că materialele lui Hunter Biden au fost fie falsificate, fie piratate, fie ambele, și că reprezintă o încălcare a politicii Twitter', a spus Shellenberger.

În acea dimineață, până la ora 10.00, oficialii Twitter - citând 'experți' - au fost de acord că cele ale laptopului trebuie să fi fost piratate dintr-o altă sursă și plasate pe laptop.

„Sugestia experților - carepare adevărată - este că a existat un hack care a avut loc separat, iar ei au încărcat materialele piratate pe laptopul care a apărut ca prin minune la un atelier de reparații din Delaware', a scris Shellenberger, a precizat Roth într-un e-mail.

Mai târziu în acea după-amiază, Baker a avut o convorbire telefonică cu Biroul Consilierului General al FBI.
 
Shellenberger a sugerat că era evident că presiunile FBI asupra directorilor Twitter au dus direct la asumarea de către aceștia a poziției că povestea laptopului a fost falsificată.