ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Estonia a fost creată o statuie gigantică a lui Volodymyr Zelenskyy în același stil cu Statuia Libertății. Acest lucru a fost dezvăluit în timpul vizitei premierului estonian la un parc tematic din orașul Tõrva, potrivit Eurointegration. 

Kaja Kallas, prim-ministrul Estoniei, a postat pe contul său de Instagram o fotografie în care privește o statuie de nisip a lui Volodymyr Zelenskyy de dimensiuni gigantice, care are o trimitere puternică la Statuia Libertății.
 

 
 „Sprijinul estonienilor față de Ucraina este de neclintit - semne ale acestui lucru sunt peste tot în Estonia. Localnicii din Tõrva au amenajat Parcul Libertății dedicat Ucrainei cu o sculptură monumentală din nisip a președintelui Zelenskyy."

Kallas a declarat că locuitorii din Tõrva au deschis parcul în iunie 2022 și sunt hotărâți să păstreze statuia acolo până când Ucraina va câștiga războiul. La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Kallas a luat parte la confecționarea unor plase de camuflaj pentru soldații ucraineni, subliniind că toată lumea poate ajuta Ucraina să câștige războiul. 

În august 2022, Alar Karis, președintele Estoniei, și echipa sa s-au alăturat, de asemenea, procesului de confecționare a plaselor de camuflaj pentru soldații ucraineni.