ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Bruxelles zeci de mii de oameni au protestat duminică împotriva îngrădirii libertăților sub pretextul pandemiei, iar forțele de ordine au încercat să reprime brutal manifestația anti-CoronaPass.

Imagini distribuite de pagina Legitimă Apărare arată jandarmi care dau cu gaze lacrimogene în direcția cetățenilor revoltați, precum și autospeciale care aruncă jeturi de apă înspre mulțime.

Nici protestatarii nu se lasă mai prejos, lansând sticle incendiare în direcția opusă.

VIDEO:

Conform altor filmări surprinse de Vécu Media Officiel, oamenii au organizat baricade în flăcări, care au fost înlăturate de autospeciale blindate. Realizatorii filmărilor estimează că pe străzile din Bruxelles, aproape de sediul instituțiilor U.E., au protestat 35.000 de cetățeni. Aceștia scandau „Liberté!” și unii dintre ei aruncau cu proiectile improvizate în contra mașinilor de poliție care îi potopeau cu jeturi de apă. Când protestatarii au început să se împrăștie, scutierii înarmați cu bâte au început să-i fugărească pe străzile adiacente. O imagine deplorabilă din capitala Belgiei și a Uniunii Europene! VIDEO:

Bruxelles nu a fost singurul mare oraș european unde s-a protestat masiv duminică. După Rotterdam și Haga, revoltele împotriva restricțiilor pandemice s-au propagat la Leeuwarden, Groningen și Enschede în Olanda, potrivit Anonyme Citoyen. Protestatarii sunt bătuți și săltați în dube de jandarmerie. Pe fundal se aude că se trage cu gloanțe de cauciuc sau grenade lacrimogene. VIDEO:

 

Anonyme Citoyen mai oferă imagini cu o mulțime imensă de oameni protestând pașnic în orașul austriac Linz împotriva carantinei obligatorii a întregii populații, anunțate începând de luni, precum și contra vaccinării Covid obligatorii, programate începând din februarie 2022. Oamenii au umplut până la refuz centrul istoric al orașului. VIDEO:

 

 AUSTRIA - PROTEST PAȘNIC: