ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul PSD Cristian Terheș anunță într-o postare pe Facebook că va sesiza instituțiile europene cu privire la scandalul din Caracal. De asemenea, el acuză birocrația de la Bruxelles că a îngropat toate aceste nereguli, potrivit evz.ro.

Europarlamentarul Cristian Terheș susține apelul lui Alexandru Cumpănașu și cere ca „forurile europene să analizeze atât modul în care au acționat autoritățile române – inclusiv STS- în cazul Caracal, cât și situația traficului de persoane din România către vestul UE.” Europarlamentarul critică și ignorarea de către autoritățile din vestul Europei a traficării minorilor din România. Mai mult decât atât, el anunță trei măsuri pe care le va solicita în nume propriu:

„Voi solicita,  din poziția de europarlamentar, clarificări Comisiei Europene cu privire la modul în care a verificat implementarea sistemului 112 din România” .

Potrivit lui Terheș, „ Comisia Europeana va trebui să pună la dispoziția publicului ÎNTREAGA documentație în baza căreia a decis în 2009 că România a îndeplinit standardele europene în privința localizării apelurilor la 112. ”

Terheș amintește în acest sens de un anunț apărut din 2009 prin care „Comisia Europeana a decis închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgență 112, după ce Bucureștiul a confirmat că serviciile de urgență au în prezent acces la informația de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru TOATE APELURILE”.

Prin a doua solicitare pe care o anunță, europarlamentarul PSD dorește să obțină „clarificări EUROPOL cu privire atât la situația traficului de ființe umane din România către vestul UE, cât și la modul cum EUROPOL colaborează cu autoritățile românești în vederea extirpării acestor rețele de traficanți.”

În final, Terheș arată cu degetul spre Europa: „Traficul de ființe umane este, dincolo de o infracțiune, un abuz și o violare a drepturilor fundamentale și a demnității umane. Grav este că tocmai respectarea și garantarea acestor drepturi fundamentale ale omului au fost ignorate de birocrații de Bruxelles, care de peste 12 ani tot verifică justiția din România și atât au lăudat-o și pudrat-o, în timp ce România e împânzită de rețele de trafic de ființe umane care răpesc și trafichează copii”,  este concluzia europarlamentarului PSD.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews