Europarlamentarul PSD Cristian Terheș anunță într-o postare pe Facebook că va sesiza instituțiile europene cu privire la scandalul din Caracal. De asemenea, el acuză birocrația de la Bruxelles că a îngropat toate aceste nereguli, potrivit evz.ro.

Europarlamentarul Cristian Terheș susține apelul lui Alexandru Cumpănașu și cere ca „forurile europene să analizeze atât modul în care au acționat autoritățile române – inclusiv STS- în cazul Caracal, cât și situația traficului de persoane din România către vestul UE.” Europarlamentarul critică și ignorarea de către autoritățile din vestul Europei a traficării minorilor din România. Mai mult decât atât, el anunță trei măsuri pe care le va solicita în nume propriu:

„Voi solicita,  din poziția de europarlamentar, clarificări Comisiei Europene cu privire la modul în care a verificat implementarea sistemului 112 din România” .

Potrivit lui Terheș, „ Comisia Europeana va trebui să pună la dispoziția publicului ÎNTREAGA documentație în baza căreia a decis în 2009 că România a îndeplinit standardele europene în privința localizării apelurilor la 112. ”

Terheș amintește în acest sens de un anunț apărut din 2009 prin care „Comisia Europeana a decis închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgență 112, după ce Bucureștiul a confirmat că serviciile de urgență au în prezent acces la informația de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru TOATE APELURILE”.

Prin a doua solicitare pe care o anunță, europarlamentarul PSD dorește să obțină „clarificări EUROPOL cu privire atât la situația traficului de ființe umane din România către vestul UE, cât și la modul cum EUROPOL colaborează cu autoritățile românești în vederea extirpării acestor rețele de traficanți.”

În final, Terheș arată cu degetul spre Europa: „Traficul de ființe umane este, dincolo de o infracțiune, un abuz și o violare a drepturilor fundamentale și a demnității umane. Grav este că tocmai respectarea și garantarea acestor drepturi fundamentale ale omului au fost ignorate de birocrații de Bruxelles, care de peste 12 ani tot verifică justiția din România și atât au lăudat-o și pudrat-o, în timp ce România e împânzită de rețele de trafic de ființe umane care răpesc și trafichează copii”,  este concluzia europarlamentarului PSD.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews