ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Prim redactorul-șef adjunct al evz.ro, Mirel Curea, a criticat comentariul istoricului militar Florin Șperlea despre situația din Afganistan și modul în care armata Statelor Unite ale Americii a fost acuzată după ce mai-marii de la Washington au decis retragerea acesteia după două decenii.

 

Florin Șperlea este redactor-șef al Observatorului militar, pe site-ul căruia a și publicat comentariul al cărui titlu este „Când uiți să mulțumești”. Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Mirel Curea a extras câteva pasaje și le-a comentat.

Printre altele, l-a comparat pe Florin Șperlea cu Silviu Brucan, celebrul nomenclaturist kaghebist și ideolog bolșevic care a murit în 2006, scrie EVZ.

Mini-Silviu Brucan de la Observatorul militar

Atenție mare, la ce vă expuneți, dacă nu sunteți de aceeași părere cu Florin Șperlea, redactorul-șef al „Observatorului militar”, în problema Afganistan:

«M-au mirat „specialiștii” în Afganistan care s-au ivit din tenebrele internetului și televiziunilor dornice să explice ce se întâmplă în teritoriul acesta profund marcat de contradicții, lupte intestine și schimbări dramatice de-a lungul istoriei, dar știm deja cum se rostogolește avalanșa de „păreriști” în împrejurări similare.

Ceea ce mă irită – pentru că este o nedreptate flagrantă! – este felul în care sunt privite Statele Unite ale Americii și, mai ales, judecată armata americană, de tot soiul de năimiți a căror unică „analiză” se rezumă la cuvinte rostite cu patos, aparent implicați emoțional, autoproclamându-se minți lucide, deși unica lor problemă, în fapt, ar putea fi, cel mult, plata unor facturi întârziate la ghișeul vreunei bănci.»

V-ați prins? Dacă nu aveți o gândire de tablagiu de serviciu la avizierul unității, dacă vedeți situația generată în Afganistan ca pe o calamitate, la fel cum o văd sumedenie de specialiști și oficiali americani și nu numai, dar nu ca Șperlea, care o vede pe modelul „Șefu, nu este pată de rahat pe turul pantalonului, ci praf de stele amestecat cu lacrimi de îngeri”, însemnă că sunteți «năimiți» ieșiți din «tenebre» preocupați doar de «plata unor facturi întârziate la ghișeul vreunei bănci».

Dar nici nu ne lămurește el – ceea ce e sigur, este că cei care au ceva de zis, sunt nămiți – să te ții, când ne-o explica el:

«Aș fi simțit nevoia să tac, vă mărturisesc, deși am fost în Afganistan și, ca istoric, știu câte ceva despre trecutul acestei țări. Și mă voi abține, deocamdată.»

Minte și limbaj specifice Scânteii anilor `50!”, a scris Mirel Curea pe Facebook.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews