Textul unei înregistrari cu fostul procuror DNA Mircea Negulescu a fost publicat de evz.ro, fișierul audio fiind realizat săptămâna trecută, după ce acesta și-a dat demisia din Direcția Națională Anticorupție.

„...Sabin, Sabin... Păi în primul rând să-ți spun eu. Cu Sabin aveam o... un protocol semnat pe dosarul lor. Era o relație profesională. Protocol de cooperare. Acuma știi cum, mi-e o fricăăă, vă jur!, că mă dau ei afară din magistratiură. Mi-e o frică..!”, spune textul înregistrării.

Negulescu afirmă în înregistrare că are un protocol de colaborare semnat cu Sabin Iancu, șeful SRI Prahova, și din acest motiv este protejat de sistem și nu are ce să pățească. Vorbește ironic de faptul că îi este frică că va fi dat afară din magistratură.

„Cu alte cuvinte, Negulescu confirmă că există protocol între SRI și DNA”, scrie evz.ro.

Cererea de demisie a domnului Negulescu Mircea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, transmisă pe e-mail și fax la data de 17 februarie 2017, orele 20.37, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii azi, 20 februarie 2017, urmând să fie pusă în discuție și analizată în ședința Plenului Consiliului din data de 28 februarie 2017.

Mircea Negulescu a instrumentat, printre altele, dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care a fost trimis în judecată și fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, dosarul „Lukoil”, cu prejudiciu estimat la aproximativ două miliarde de euro, și a fost unul dintre procurorii care instrumentau, în cadrul DNA Ploiești, dosarul Ghiță - Ponta - Blair.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews