ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Textul unei înregistrari cu fostul procuror DNA Mircea Negulescu a fost publicat de evz.ro, fișierul audio fiind realizat săptămâna trecută, după ce acesta și-a dat demisia din Direcția Națională Anticorupție.

„...Sabin, Sabin... Păi în primul rând să-ți spun eu. Cu Sabin aveam o... un protocol semnat pe dosarul lor. Era o relație profesională. Protocol de cooperare. Acuma știi cum, mi-e o fricăăă, vă jur!, că mă dau ei afară din magistratiură. Mi-e o frică..!”, spune textul înregistrării.

Negulescu afirmă în înregistrare că are un protocol de colaborare semnat cu Sabin Iancu, șeful SRI Prahova, și din acest motiv este protejat de sistem și nu are ce să pățească. Vorbește ironic de faptul că îi este frică că va fi dat afară din magistratură.

„Cu alte cuvinte, Negulescu confirmă că există protocol între SRI și DNA”, scrie evz.ro.

Cererea de demisie a domnului Negulescu Mircea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, transmisă pe e-mail și fax la data de 17 februarie 2017, orele 20.37, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii azi, 20 februarie 2017, urmând să fie pusă în discuție și analizată în ședința Plenului Consiliului din data de 28 februarie 2017.

Mircea Negulescu a instrumentat, printre altele, dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care a fost trimis în judecată și fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, dosarul „Lukoil”, cu prejudiciu estimat la aproximativ două miliarde de euro, și a fost unul dintre procurorii care instrumentau, în cadrul DNA Ploiești, dosarul Ghiță - Ponta - Blair.