ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să nu lăsăm America să devină Uniunea Statelor Socialiste ale Americii, a spus Donald Trump ieri la conferința conservatorilor americani CPAC 2021, desfășurată în Orlando, Florida. Intervenția președintelui ales al SUA a fost mult așteptată de către cei 75.000.000 de susținători care l-au votat la alegerile din 3 noiembrie 2020 (VIDEO AICI).

Trump a dat de înțeles că ar putea candida în 2024 din partea Partidului Republican pentru „a învinge și a treia oară” democrații. Președintele deposedat de mandatul său de către agenții Marii Resetări a criticat Curtea Supremă, care a refuzat să accepte plângerile venite din peste 20 de state ale SUA. „Judecătorii nu au avut curaj”, a spus Trump, la fel cum a declarat și despre Mike Pence, fostul său vicepreședinte, în ziua capcanei de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021, când în loc să fie audiate și analizate în Congres toate sutele de cazuri de fraudă lumea s-a ales cu o diversiunea ieftină dar cauzatoare de schimbări dramatice la nivel național și, implicit, mondial.

Donald Trump a criticat dur și măsurile impuse de președintele de paie al Americii, Joe Biden, încă din primele lui clipe la Casa Albă, între care legea de favorizarea transgenderilor în toate domeniile, inclusiv sport. Și avocatul Iulian Urban, care ni s-a alăturat cu Opiniile sale la ActiveNews, a vorbit în editorialul său despre Biden și Era Transgenderilor, care ni se pregătește și nouă, după cum consideră el.

Bianca Stănescu este mama unei tinere sportive de succes, Selina Soule, care a fost furată în competiții școlare din Connecticut de doi băieți care s-au declarat fete, adică transgenderi. Când a început să protesteze, tânara româncă a fost hărțuită și persecutată în școală. Dar nu s-a lăsat. A decis să-și apere drepturile și, atât pentru ea cât și pentru colegele ei, a înaintat o acțiune la Departamentul de Educație al SUA. Petiția lor, pentru un sport curat și cinstit, poate fi citită și semnată AICI.

Dar cazul a mers mai departe. Chiar zilele acestea, Alianța Apărarea Libertății (Alliance Defending Freedom), care o reprezintă pe Selina Soule, a avut primele audieri în Instanță cu Asociația Școlilor din Connecticut. Selina a fost invitată pe 4 februarie la emisiunea celebrului comentator conservator Tucker Carlson și, pe lângă filmul de introducere în problemă, publicat aici, prezentăm în bază și această prezență la Fox News împreună cu un prim interviu, de la începutul campaniei de eliberare a pistelor fetelor de transgenderi. Am stat de vorbă cu doamna Bianca Stănescu, mama Selinei, despre acest caz, în care românii se dovedesc buni apărători ai drepturilor naturale date de Dumnezeu oamenilor, și am rugat-o să ofere pentru cititorii ActiveNews perspectiva sa despre problema care, iată, așa cum spune și Iulian Urban, este posibil să planeze în curând și asupra României. Îi mulțumim pentru relatarea aceastei istorii absolut aberante, de coșmar al umanității, și promitem să vă ținem la curent cu evoluția situației. ActiveNews spune #WestandwithSelina!

Bianca Stănescu: Ne vom lupta împotriva regulilor nedrepte și distructive pe care președintele Biden vrea să le dicteze

Pe 20 Ianuarie 2021, un nou președinte a fost inaugurat în Statele Unite ale Americi.

Chiar în aceeași zi, noul președinte Biden a semnat o mulțime de ordine și acțiuni executive printre care și unul care avea intenția să elimine discriminarea în școli și instituți de educație. Din păcate, acest ordin are un rezultat opozit. 

Ordinul executiv dictează înlocuirea sexului la naștere cu posibilitatea ca fiecare să-și aleagă cum se identifică și astfel a deschis ușa bărbaților care se identifică ca femei luînd drepturile și protecțiile femeilor.  În Statele Unite femeile au luptat peste 100 de ani pentru a obține reprezentare și drepturi egale cu bărbați, drept de vot, drept la sporturi separate pentru femei.

Fata mea, Selina Soule, care a început facultatea în toamna trecută, a fost una dintre cele mai buna altele din statul nostru, Connecticut. A început să concureze de cînd era mică și i-a plăcut foarte mult. Atletismul nu este popular între copii în orașul nostru sau în Connecticut și deci sunt puține șanse de a participa sau concura înainte de liceu. De-abia aștepta să ajungă la liceu ca să se poată antrena și să concureze.

Bucurie de scurtă durată

Eu am crescut in București și de la 6 ani și mie mi-a plăcut atletismul. Ani de zile m-am antrenat și am concurat așa că am ajutat-o pe Selina cît am putut. Împreună am concurat în fiecare an la o competiție amatoare aici în Connecticut, numită The Nutmeg State Games. De fiecare dată ne-am înregistrat la cîteva discipline, 100 și 200 metri plat, săritura în lungime și înălțime. Amîndouă ne-am bucurat să participăm dar și mai mult ne-a plăcut să și cîștigăm.

Cum a intrat la liceu Selina a făcut parte din echipa de atletism și chiar de la început s-a dovedit ca una dintre atletele cele mai bune din școala ei. În primul an a devenit una dintre atletele permanente din ștafeta 4 x 200 metri plat cu care a avansat pînă la competiția de stat, un rezultat foarte bun pentru o fată numai în clasa a noua.

În cei patru ani care au urmat a dedicat nenumărate ore antrenîndu-se ca să reducă fracțiuni de secundă din timpul cursei. A petrecut multe nopți și weekend-uri la competiții, încercînd tot posibilul ca să se califice în finale, să cîștige și să dobîndeasca puncte pentru echipa școlii ei. Știa că timpul cel mai bun sau săritura cea mai lunga o va ajuta să cîstige.

În clasa a IX-a au apărut băieții-„fete”

Dar totul s-a schimbat după cîteva luni în clasa noua cînd a fost nevoită să concureze cu un băiat care se identifica ca fată. Imediat a realizat că fata cea mai rapidă va putea lua numai locul doi. Așa a fost pentru un an pînă cînd un alt băiat a decis să se numească fată. Pentru un an și jumătate el a concurat ca băiat și nu a ajuns să se califice la nici o competiție finală de sezon. Dar ca o fată a cîștigat toate competițiile, a luat 15 titluri din statul nostru în următori doi ani, 10 recorduri pe care 9 fete le-au obținut in 20 de ani. Și cea mai bună fată a rămas numai cu locul trei. Selina totuși a cîstigat toate probele ei în campionatul de conferința (Central Connecticut Conference Championship) pentru că au fost numai fete, a avansat la competiția din stat în două probe și a fost una dintre cele șase fete care au avansat la competiția regională, New England Championship. Și era numai în clasa a zecea.

N-am crezut că e în regulă ca fetele să fie nevoite să concureze împotriva băieților și am decis să vorbesc împotriva acestei reguli stabilite de asociația atletica interșcolară din Connecticut (Connecticut Interscholastic Athletic Conference - CIAC).  Regula stabilită de ei este că oricine poate să-și schimbe identificarea și pot schimba categoria de la băieți la fete în sport oricînd.

În iarna următoare Selina a ieșit în locul 8 în cursele preliminare la 55 metri plat. Primele două locuri au fost luate de cei doi băieți care se numeau fete (foto). Numai șapte avansau în finală și Selina a fost prima dată afară. Visul ei de a avansa la campionatul din New England s-a spulberat. Tot ce-a putut face a fost să se uite la cei doi băieți care le-au învins pe celelalte fete în finală. Cu greu și-a putut reculege puterea că să concureze în continuare și să se califice la săritura în lungime și cu ștafeta de 4x 200 metri plat.  La campionatul din New England echipa ei de ștafetă a obținut un nou record pentru școala ei și s-au calificat și la campionatul național. A cucerit o medalie și la săritura în lungime dar cu durere în suflet s-a uitat de pe bancă la cei doi băieți care au concurat în locul ei și le-au învins pe celălalte fete din nou.

Atunci a decis că și ea v-a vorbi împotriva acestei reguli nedrepte care lasă băieți să alerge împotriva fetelor, să le ia șansele de a avansa, cîștiga și poate chiar de a pierde bursă la facultate. Două alte fete din Connecticut au auzit-o și au decis și ele să se unească și să pună împreuna o plîngere la Departamentul de educație și după cîteva luni să dea în judecată asociația sportiva CIAC.

Biden a extins nedreptatea în întreaga țară

În Statele Unite, codul IX  (Titlul IX) este o lege federală pentru drepturi civile, parte din amendamentul de educație din 1972. Acest cod previne discriminarea pe bază de sex în orice instituție de educație care primește ajutor monetar federal. De atunci Codul IX a dat femeilor drepturi egale în educație și mai ales în sport. Noi credem că CIAC încalcă aceast cod lăsînd băieți să concureze împotriva fetelor numai pentru că ei au dreptul să se prezinte ca fete. Noua administrație democrată din Statele Unite acum a decretat ca această regulă nedreaptă să fie aplicată în toată țara, eliminînd protecția fetelor și femeilor sub codul IX. Acest ordin executiv zice că orice băiat care se identifică ca fată are drept în băi și vestiare pentru femei, și chiar să concureze în sporturi de femei.

Acțiuni similare au loc în întreaga lume, nu numai în școli dar și în competiții internaționale, și chiar la Jocurile Olimpice. Femeile și bărbații concurează în categorii separate din cauza diferențelor fizice și nu identificarea personală.  Ignorînd aceste diferențe va schimba competițiile complet și curînd femeile vor fi date afară și vor fi forțate să privească sporturile lor de pe bancă ca și fata mea. Numai în anul 2018, peste 300 de băieți de liceu au alergat mai bine decît Alison Felix care deține recordul la 400 metri plat, în mai mult de 700 de curse.

Eu și fata mea Selina vom continua să vorbim și vom lupta împotriva regulilor nedrepte și distructive pe care președintele Biden vrea să le dicteze ca să reinstaurăm corectitudine în sporturile de femei în Connecticut și în întreaga țară.

Sperăm ca și alți oameni din întreaga lume se vor uni cu noi și vor continua să protejeze sporturile de femei și vor vorbi împotriva regulilor nedrepte care vor afecta fete și femei în competițiile locale, naționale și chiar internaționale.

#IstandwithSelina

(titlul și intertitlurile aparțin redacției)

Vedeți și https://www.womenarehuman.com/

Detalii despre caz în limba engleză dintr-o Opinie publicată în USA Today:

Transgender athletes don't belong in girls' sports. Let my daughter compete fairly.


If boys identifying as girls left your daughter a spectator in her own sport, wouldn't you speak up?

 

Bianca Stanescu |  Opinion contributor

Over the past few years, athletes, coaches and parents have been watching in disbelief as girls are being replaced on the winner’s podium by boys who identify as girls at all levels of competition. It’s what prompted Idaho to enact a law to protect female athletes from having their dreams of success on the field taken from them by a male competitor, and it’s what prompted the U.S. Department of Education’s Office for Civil Rights to conclude that my home state, Connecticut, is in violation of federal law.

I am the mother of an elite track-and-field athlete in Connecticut. Through our attorneys with Alliance Defending Freedom, my daughter, Selina Soule, and I filed suit in February with two other female athletes and their mothers to challenge Connecticut’s policy of allowing biological boys to compete in girls’ sports. Connecticut is one of at least 17 states that allow this.

Selina is among the best in the state. Currently finishing her senior year, she has set five school records so far — including an outdoor long-jump distance that had stood since 1976. Selina has high aspirations for track-and-field competition at the collegiate and professional levels.

Selina’s love for competitive track and field started when she was a little girl. By the time she was in 4th grade, Selina was winning events and advancing to state-level meets and races. There’s no question that competing for her school team has been the primary highlight of her high school experience, and her goal of earning her way to the next level would make the women behind Title IX of the Civil Rights Act proud.

Yet, Selina’s future is at risk because the Connecticut Interscholastic Athletic Conference allows athletes to compete based on gender identity rather than biological sex in violation of Title IX, as the Department of Education recognized. And she isn’t the only young woman whose ability to compete on a level playing field has been taken away because of this policy.

My family and I have been speaking out about the unfairness that is taking place in girls’ sports, and we have been shocked by the reaction. 

Biology is what matters in sports 

At an October 2019 rally co-hosted by radical feminist organization Women’s Liberation Front and the conservative Concerned Women for America during arguments in a Supreme Court case involving gender identity and employment, R.G. & G.R. Harris Funeral Homes v. Equal Opportunity Employment Commission, I was one of many female speakers who represented an extraordinarily broad cross-section of beliefs. 

During a two-hour span, many speakers at our rally, including myself, were loudly shouted down and berated — the hecklers demanding nothing less than our silence and capitulation — all for saying that women deserve fairness in sports.

Unfortunately, on Monday, the Supreme Court issued a decision conflating sex and gender in employment, but we still have a chance to preserve women's sports.

Whatever you believe about gender identity in general, the simple fact is that biology is what matters in athletics, not a person’s identity. Gender identity can be changed. Sex is embedded in our DNA and cannot be changed. It is reflected in realities like lung capacity and bone density. Sex is not gender.

Women’s sports were created to give girls a fair chance at competition. That includes fair victories and fair defeats. Girls deserve the same opportunity as boys to excel, to advance to the next level of competition, to win, and to stand on that podium. But allowing boys to compete in girls’ sports shatters girls’ dreams and denies our daughters equal opportunities.

Boys will always have certain physical advantages over girls. That’s the reason we have women’s sports in the first place. Boys’ bodies are simply different on average: They’re bigger, stronger and faster, even if the male athlete receives hormones. Science and common sense tell us this. And so do the times at track events

Our daughters deserve fairness 

Boys with mediocre times can compete in the boys’ category and then completely dominate girls’ events just a few weeks later. I’ve already seen this happening in Connecticut. After a series of unremarkable finishes as a boy in the 2018 indoor season, the same athlete began competing — and winning — as a girl in the outdoor season that started just weeks later.

My daughter would have qualified for the New England regionals in the 55-meter dash in Spring 2019, but instead, the top two spots went to biological boys who identify as girls. She lost her chance to compete and instead had to watch from the stands.

High school girls — as well as collegiate, amateur, and professional female athletes all over the world and in many sports — are being dominated by biological males. We must explore other options and find a solution where young women are not denied their rightful place on the podium.

Too many parents, coaches and authority figures are silent on this issue. Worse, young women like my daughter are being bullied and called "sore losers” or "transphobic” for simply seeking fairness in sports. 

Imagine it is your girl who is denied a victory she has earned. Imagine your daughter, who works day and night to shave off mere fractions of a second, is denied a win or a college scholarship — all because she has to compete against boys who identify as girls. And imagine your child is marginalized and ridiculed just for raising questions. Could you overlook the injustice?

We are being bullied into silence. We must speak up in order to stop this takeover of women’s rights. This isn’t fair. Women and girls everywhere deserve a level playing field in sports.

Bianca Stanescu and her daughter, track athlete Selina Soule, filed suit on Feb. 12, 2020, with two other female athletes and their mothers to challenge Connecticut’s athletics policy.

USA Today

SELINA LA TUCKER CARLSON ÎN FEBRUARIE 2021 ȘI ÎN IUNIE 2019