ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În condițiile în care, potrivit specialiștilor, „imunitatea de turmă” în fața Covid s-a instalat în România și 75% dintre români nu sunt vaccinați și nici nu dau semne că s-ar înghesui de-acum încolo să se injecteze cu seruri experimentale, marile companii care au legături strânse cu Sistemul, încearcă să impună, ilegal, vaccinarea angajaților. În cazul de față, OMV-PETROM, nici nu mai știm de la cine și de unde au primit ordinul: de la București, de la Viena sau de la Moscova?

ActiveNews a intrat în posesia mai multor comunicări interne prin care se încearcă impunerea, abuzivă și ilegală, a vaccinării angajaților de la birouri, în vederea revenirii acestora la sediile OMV PETROM din țară. Nu știm exact dacă obligativitatea se răsfrânge și asupra angajaților de la benzinării, dar intenția pare să fie clară, după cum relevă comunicările prin Intranetul companiei, încheiate simbolic cu culorile curcubeului. Deși am solicitat poziția oficială a Companiei OMV PETROM față de această chestiune, înainte de a publica în exclusivitate materialele primite la redacție, aceasta nu a venit. O așteptăm și pe mai departe, pentru că așa se cuvinte într-o țară civilizată, din partea unei companii deja multinaționale: să răspundă presei atunci când i se cere.

Totodată, am consultat-o și pe doamna avocat Marina-Ioana Alexandru, care ne informase deja cum se pot opune legal cadrele medicale în fața abuzurilor ministresei USRPLUS Ioana Mihăilă de la Sănătate. Doamna avocat a avut amabilitatea de a sări și în ajutorul angajaților din domeniul privat cu toate datele necesare și forma legală de împotrivire în fața oricărui abuz de acest gen, dispuse în NOTIFICAREA pe care o publicăm mai jos, valabilă și pentru angajații din administrația publică.

Încurajăm salariații de la stat și din sectorul privat să ia aminte că persoanele nevaccinate reprezintă marea majoritate din această țară - 75% dintre români - și nu au de ce să-și plece capul și să-ți pună viața în pericol, împotriva voinței lor, cu riscul de a distruge și viitorul copiilor lor, doar pentru a da satisfacție ieșirilor dictatoriale ale unei ultra-mini-minorități vacciniste, total contrazise de mari somități medicale și științifice ale acestei lumi: lumea reală, nu cea inventată de mass-media controlată de Sistem.

Amintim că în urma unei intenții similare venite din partea unei instituții de stat - Agenția Națională de Presă AGERPRES -, conducerea acesteia a fost silită să dea înapoi în fața dezvăluirilor ActiveNews. Așadar, dacă vi se întâmplă un astfel de abuz nu ezitați să ne informați, la adresa contact@activenews.ro, cât și să urmăriți și să vă raliați demersurilor publice ale organizației civice pentru apărarea drepturilor cetățenești Starea de Libertate.

ABUZURILE PETROM-ULUI: Vaccinare și Mască

Într-o informare legată de revenirea la birouri începând cu 12 iulie 2021, angajații sunt informați că, într-o primă fază, „prezența noastră la birou va fi de 25%, ceea ce înseamnă că, alternativ, toți vom fi prezenți la birou timp de o săptămână pe lună”.

În aceeași informare transmisă prin IntraNet-ul OMV PETROM - publicată aici de ActiveNews (foto) în interesul public și apărarea legalității - se comunică cu un semn de exclamare că în cazul „colegilor încadrați în categoriile medicale de risc” (?) aceștia pot să nu vină la birou dar dacă totuși vor să revină „vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19”:

! Important: colegii încadrați în categoriile medicale de risc beneficiază de revenire opțională la birou. Aceia care doresc să revină la birou vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19.”

Observăm că formularea din Comunicarea - de altfel nesemnată sau asumată oficial de vreo persoană din conducere - este voit abiguă. Care sunt categoriile medicale de risc și - cu atât mai mai mult - de ce ar trebui să facă această dovadă cei din categoriile nemenționate. Dacă au trecut prin boală este o certitudine științifică faptul că au imunitate mai mare decât vaccinații, care, după cum se vede și se admite oficial, TRANSMIT BOALA și SE INFECTEAZĂ fără discriminare, ca să zicem așa. De asemenea, prin modul în care este strecurată propoziția cu semn de exclamare se poate înțelege că solicitare este valabilă pentru toți angajații. OMV PETROM nu ne-a lămurit, pentru că nu a binevoit să răspundă cererii noastre.

O altă măsură de Orwell este cea legată de masa la cantină, unde aflăm că angajații vor mânca la mese închiși în niște cutiuțe cu panouri de plexiglas.

Abuzul continuă într-o a doua Comunicare, în care, pentru a-i asmuți pe vaccinați împotriva nevaccinaților li se transmite angajaților că pot să nu poarte mască în birouri doar dacă sunt vaccinați. În cazul în care este o singură persoană care nu vrea să prezinte ca la Miliție certificatul de vaccinare atunci toți cei din birou sunt obligați să poarte mască. Că mască e o prostie incomensurabilă, având în vedere cu virusul este de cel puțin 1000 de ori mai mic decât orice orificiu al vreunui material „protectiv” nu mai discutăm. O spune chiar Anthony Fauci că masca e inutilă, dacă a auzit conducerea OMV PETROM de el. Dar în condițiile în care, după cum am mai scris și este verificat la nivel internațional, VACCINAȚII TRANSMIT VIRUSUL și SE INFECTEAZĂ RECIPROC, cu ce este vinovat cel care nu vrea să se vaccineze dar care - fapt cu totul neprevăzut în Comunicare abuzivă PETROM - poate să fi imunizat mult mai sigur ca urmare a trecerii prin boală.

Un extras revelator:

„Te rugăm să fii atent(ă) și să porți masca de fiecare dată când te ridici de la birou și în toate celelalte circumstanțe în interiorul clădirii.  

Această regulă se poate aplica și în cadrul ședințelor.

Pentru implementarea în condiții de siguranță a regulii, sunt câteva acțiuni care trebuie aibă loc, după cum urmează:

Trebuie să ai certificatul de vaccinare (în orice formă: original, copie, printat sau electronic).

Managerul tău va fi cel care trebuie să verifice îndeplinirea acestei reguli, astfel că el/ea va avea dreptul să te întrebe în legătură cu vaccinarea împotriva COVID-19 și să vadă certificatul de vaccinare.

Managerii vor verifica totodată și data vaccinării pentru a evalua dacă au trecut 10 zile de la ultima doză a schemei de vaccinare, însă nu vor păstra certificatul tău de vaccinare în niciun format.

În cazul în care o persoană nu vrea să arate ori să furnizeze orice informație cu privire la vaccinare, se va presupune că acea persoană nu este vaccinată și toți cei aflați în încăpere vor purta mască.”

De asemenea, în mod pervers manipulatoriu, nu este prevăzută situația inversă: dacă cei majoritari dintr-un birou nu sunt vaccinați dar sunt imunizați, într-o măsură mai mică sau mai mare, dar se pot infecta de la cel vaccinat, de ce n-ar purta acela „mască de protecție”?

Publicăm după Notificarea Avocatului, integral, Comunicările neasumate din IntraNet-ul PETROM, pentru cei interesați de gândirea de tip totalitarist-vaccinist a „marilor companii”, așteptând, totodată, explicațiile fostei companii petroliere românești.

NOTIFICAREA AVOCATULUI

CĂTRE,

INSTITUȚIA/UNITATEA/SOCIETATEA/COMPANIA angajatoare (denumirea completă).................................................................

ORAȘ........................................... JUDEȚ/sector.....................................

În atenția................................(numele complet al managerului/directorului/președintelui)


DOMNULE/DOAMNĂ DIRECTOR


Subsemnatul/a........................................................................,....................................................., domiciliat/ă în...................................…………………………………………………………...,

în calitate de (funcția/ocupația).................................................

raportat la măsurile abuzive ce se impun întregului personal angajat cu privire la condiționarea dreptului la muncă în această unitate, de obligativitatea vaccinării și testarea PCR,

VĂ NOTIFICNU îmi DAU CONSIMȚĂMÂNTUL: pentru aplicarea asupra mea a actului medical al TESTĂRII împotriva virusului SARS CoV-2 (tetare PCR, test antigen rapid sau alt tip de testare) și/sau al VACCINĂRII ÎMPOTRIVA BOLII COVID-19 sau orice alt tip de vaccinare invocat de autorități, din următoarele motive

1. Vaccinarea, "este un act medical de administrare a unui vaccin”, iar unul dintre principalele obiective ale activității de vaccinare este "controlul bolilor transmisibile….” – deci este un act medical profilactic de obținere a imunității.

Imunitatea se obține în primul rând pe cale naturală și în subsidiar prin vaccinare (ca act medical facultativ și exclusiv opțional) – fapt de notorietate demonstrat științific pe bază de studii efectuate asupra situației de fapt.

2. Vaccinarea populației în masă în general și implicit a mea, în mod particular, fără a fi efectuate analizele medicale individuale complete prin care să se verifice starea de sănătate și compatibilitatea cu substanța injectată, denotă o absolută lipsă de discernământ medical din partea așa-zișilor decidenți, care astfel, a generat posibilitatea apariției multiplelor abuzuri exercitate din partea statului prin autoritățile desemnate spre a duce la îndeplinire vaccinarea populației din România.

3. Vaccinarea a fost transformată dintr-un act medical realizat cu scop preventiv, într-un act administrativ-politic ce ne este dovedit prin modul dolosiv (viclean) de implementare, care nu are legătură cu sănatatea populației, ci exclusiv cu eradicarea dreptului și a libertății persoanei de a mai dispune de ea însăși.

Vă învederez că ființa umană este o ființă vie care posedă voință liberă, rațiune și simțire motiv pentru care, are dreptul inviolabil și imuabil de a dispune de ea însăși – principiu fundamental care este statuat inclusiv prin textele de lege în vigoare, ceea ce determină imposibilitatea supunerii ființei umane la un act medical împotriva propriei voințe.

4. Consimțămăntul pentru nici un tratament nu poate fi prezumat, condiționat și mai mult decât atât, este interzis a fi viciiat prin discriminare, amenințare, șantaj, hărțuire, intimidare și manipulare.

A SE REȚINE !!! Actul medical este un serviciu oferit (nu impus) la solicitarea oricărei persoane care cere, aflate în nevoia de a-și proteja starea de sănătate, indiferent dacă dorește să o facă preventiv sau terapeutic, motiv pentru care, consimțămăntul acesteia trebuie să reprezinte acordul de voință corect și neutru informat, liber exprimat, expres, neechivoc și neviciiat prin niciuna dintre formele viciului de consimțământ, respectiv eroarea, violența, dolul(viclenia) și leziunea.

Prin obligarea la vaccinarea în masă a persoanelor din Romania, fără a exista un discernământ medical din partea „autorităților de specialitate” abilitate, precum și prin sancțiunile aplicate persoanelor care refuză vaccinarea, deși aparent, la nivel declarativ, scopul aplicării acestui act medical, este acela de a "asigura dreptul la sănătate individuală și colectivă”, în fapt , se încalcă în mod flagrant dreptul pretins a fi apărat .

VĂ INFORMEZ că prin condiționarea accesului subsemnatului/ei la locul de muncă pe care mi l-am ales în vederea exercitării profesiei/ocupației mele, pe lângă faptul că vă faceți vinovați de viciierea consimțământului meu prin toate aceste forme enunțate mai sus, mai grav, vă faceți vinovați de discriminare, amenințare, șantaj, hărțuire, manipulare, întimidare și încălcarea flagrantă a art.41(1) din Constituția României „Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupației, precum și a locului de muncă este liberă.”

5. Pe lângă viciierea consimțământului, sunt încălcate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului, implicit și ale mele, statuate în Constituția României, după cum urmează :

Art.22–(pct.1) ”Dreptul la viață și la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate.

Art.23- (pct.1) ”Libertatea individuală și siguranța persoanei sunt inviolabile.”

Art.24- (pct.1) ”Dreptul la apărare este garantat.”

Art.26– (pct.2) ”Dreptul persoanei de a dispune de ea însăși.”

Art.29– „Libertatea conștiinței” (pct.1) – „….nimeni nu poate fi constrîns să adopte o opinie….contrar convingerilor sale.” (pct.2) „Libertatea conștiinței este garantată.”

Art.30– (pct.1) „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor..........sunt inviolabile.”

Art.34– (pct.1) „Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.”

art.41(1) „Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupației, precum și a locului de muncă este liberă.”

Simultan cu încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului statuate de Constituția României, vă notific și cu privire la încălcarea dispozițiilor imperative prevăzute de OG137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare și Codul Muncii (art. 3, art.5, art.6, art.8, art.17, art.19, art. 38-41, art.59, art.66-67, art.76, art.78, art.80 și art.175)

6. NOTĂ!!! Potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, aprobată prin HG nr.1031/2020, în România vaccinarea este VOLUNTARĂ și „gratuită”.

Având în vedere dispozițiile constituționale privind garantarea dreptului la ocrotirea sănătății, ținând cont de prevederile art. 660 din Legea 95/2006 republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind acordul pacientului supus metodei de prevenție, condiționarea accesului personalului angajat în general și al meu în mod particular la locul de muncă ales, de vaccinare, respectiv, vaccinarea împotriva COVID-19 și testarea de orice natură, în condițiile în care eu sunt o persoană sănătoasă si posed imunitate naturală, este total înafara legilor din România și a Constituției.

Mai mult decât atât, a devenit de notorietate faptul că studiile științifice și raportările au arătat: imprecizia testelor uzitate, indiferent de natura lor, infestarea a-priori a testelor cu însuși virusul pentru care se face testarea, apariția leziunilor de mucoasă ca urmare a testărilor repetate, toate autoritățile internaționale și naționale au anunțat de la bun început că vaccinarea împotriva COVID-19 este experimentală pănă în anul 2023, iar practica a demonstrat nocivitatea serului aplicat, prin reacțiile adverse multiple și foarte grave apărute după vaccinare.

7. În situația în care alegeți să nu țineți cont de dreptul și libertatea mea de a nu-mi da consimțământul pentru vaccinare și testare de orice natură, fiind un om sănătos, pe de o parte, iar pe de alta parte, alegeți să îmi încălcați dreptul fundamental la muncă, luați act că,

VĂ SOLICIT IMPERATIV să dați DECLARAȚIE NOTARIALĂ PE PROPRIE RĂSPUNDERE sub sancțiunea legii penale că vă ASUMAȚI și VĂ OBLIGAȚI să răspundeți penal pentru orice tip de posibilă vătămare corporală a subsemnatului/ei provocată de testarea în mod repetat și de orice tip de reacție adversă post-vaccinală apărută (de la simpla iritație a pielii până la efectul letal) și să acordați despăgubiri în valoare de UN MILION DE EURO pentru vătămare corporală gravă a subsemnatului/ei sau familiei, pentru uciderea mea.

8. Vă notific că AVEȚI OBLIGAȚIA să respectați drepturile, libertățile și interesele cetățenilor, implicit și ale mele, respectând și aplicând dispozițiile imperative ale Legii Suverane a Statului român – Constituția României, precum și a legilor subsecvente în materie de drepturi și libertăți fundamentale.

Pe cale de consecință, pentru toate notificările mai sus învederate și pentru nealterarea eticii și moralității, raportat la o justă cauză, în condiții de legalitate, vă cer imperativ respectarea Constituției României pe care ați încălcat-o, sens în care, înțeleg să fac uz de toate căile prevăzute de lege pentru reglementarea de urgență a acestei situații.

În cazul în care veți ignora această notificare, voi considera atitudinea dumneavoastră un act de rea-credință, precum și dovada indubitabilă a faptului că ați avut și aveți intenția de a încălca în continuare, în mod flagrant atât Legea fundamentală a țării – Constituția României, precum și legile subsecvente care reglementează în mod imperativ exercitarea libertății și a dreptului persoanei de a dispune de ea însăși, precum și a tuturor celorlalte drepturi cetățenești.

Astfel mă forțați, contrar voinței mele să fac uz de toate procedurile legale împotriva oricărei persoane și/sau instituții de stat sau private care se fac vinovate de această situație.

Prezenta notificare reprezintă înștiințarea dumneavoastră și punerea în întârziere cu privire la dispozițiile legale încălcate, la situația de fapt creată, la dispozițiile nelegale, excesive și abuzive pe care doriți să le aplicați, precum și la prejudiciul iminent ce poate fi generat asupra securității vieții mele, astfel încât să nu puteți să spuneți că nu aveți cunoștință de situația învederată.

SOLICIT comunicarea de îndată a numărului de înregistrare acordat prezentei notificări.

Cu respect,

(numele în clar și semnătura olografă)

NOTĂ: se listează în două exemplare, se semnează ambele exemplare, apoi, un exemplar se depune direct la registratura unității sanitare/spital, etc. unde aveți locul de muncă, iar pe al doilea exemplar cereți să vă aplice ștampila cu numărul de înregistrare de la registratura unității.

Mult succes și DOAMNE ajută !

Avocat Marina-Ioana Alexandru

(tel. 0744 369 973 și email: marinaioanaalexandru@gmail.com)

COMUNICĂRILE INTERNE OMV-PETROM

Revenirea la birou: începând cu 12 iulie

Dorim să vă anunțăm că, după o lungă perioadă, este timpul să ne revedem, începând de luni, 12 iulie.

Cum va arăta revenirea la birou?

Prezența noastră la birou va fi de 25%, ceea ce înseamnă că, alternativ, toți vom fi prezenți la birou timp de o săptămână pe lună. Acest prag este setat pentru fiecare departament și se compune din 25% din angajați, inclusiv angajații cu activitate esențială de birou. Managerii vor decide împreună cu angajații în ce perioadă se va afla la birou fiecare dintre ei.

! Important:colegii încadrați în categoriile medicale de risc beneficiază de revenire opțională la birou. Aceia care doresc să revină la birou vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Chiar dacă revenim alternativ la birou, este important să înțelegem că ne confruntăm în continuare cu o pandemie și că este necesar ca măsurile și restricțiile să rămână în vigoare pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Sănătatea și siguranța voastră rămân principala noastră prioritate!

Care sunt măsurile în vigoare?

 

  • Măsurarea temperaturii: Atunci când ajungi în clădire, te rugăm să te oprești în hol pentru măsurarea temperaturii cu ajutorul scanner-ului termic sau a termometrului non-contact. Dacă temperatura ta corporală depășește 37,3°C, vei fi rugat să te întorci acasă și să suni la medicul tău de familie și la PetroMed.

  • Igiena mâinilor: Este obligatoriu să te dezinfectezi pe mâini atunci când intri în clădire (există un dozator cu dezinfectant la intrare și în toate zonele intens circulate). De asemenea, spală-te pe mâini frecvent cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Am crescut frecvența curățeniei în birourile noastre, lucru care include dezinfectarea de 4 ori pe zi a tuturor suprafețelor atinse frecvent (inclusiv după orele de program).

  • Folosirea măștilor de protecție: Poartă masca de protecție în toate spațiile de lucru și în timpul navetei, conform dispozițiilor legale. Singurele excepții se referă la prezența în birourile individuale și în timpul mesei. De asemenea, de fiecare dată când îți pui sau când îți dai jos masca, dezinfectează-ți mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool sau spală-te cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde.

  • Distanțarea socială: Păstrează o distanță de cel puțin 2 metri față de cei din jur și evită contactul fizic (strângere de mână, îmbrățișare, pupat etc.). Nu lua liftul dacă sunt deja două persoane înăuntru. Ca alternativă poți să urci sau să cobori pe scări, respectând fluxurile indicate (pentru urcare și coborâre).

  • Echipamentul IT/de birou: În prima zi la birou, te rugăm să aduci cu tine echipamentul IT și scaunul de birou (echipamentul nu va mai fi luat înapoi acasă).

  • Ședințele: Organizează întâlniri fizice numai dacă acest lucru este absolut necesar. Totuși, în cazurile în care trebuie să organizezi/să te prezinți la o ședință, asigură-te că păstrezi distanța de cel puțin 2 metri față de restul participanților și că spațiul sălii este ocupat în procent de maximum 50% din capacitate. În plus, nu uita de măsurile de igienă  și de purtarea măștii de protecție. Prezența vizitatorilor este permisă numai în baza aprobării EB-1.

  • Accesul la cantină: Cantina se va deschide (plata se va face doar cu cardul, casierii vor purta măști și mănuși). Am instalat panouri de plexiglass pe fiecare masă pentru a asigura măsurile necesare de prevenție. Mai mult decât atât, bucătăriile de pe fiecare etaj vor fi deschise doar pentru a lua apă sau cafea (nu sunt permise mai mult de două persoane în același timp) și nu va fi permis să stai la mese.

  • Transportul către și de la serviciu: Autobuzele vor fi disponibile, iar transportul se va baza pe listele de prezență puse la dispoziție de Departamentul de Resurse Umane. Purtarea măștii este obligatorie, la fel și măsurarea temperaturii de către șofer la urcarea în vehicul.

! Nu uita

  • Dacă ai febră sau simptome respiratorii este în interesul tău și al colegilor tăi să rămâi acasă sau să mergi imediat acasă dacă ești la birou, să anunți imediat medicul tău de familie și să suni la 031 1100 292, Linia de asistență telefonică PetroMed.

  • Dacă ai intrat în contact cu o persoană testată pozitiv pentru coronavirus sau cu o suspiciune de infecție, rămâi acasă! În niciun caz nu trebuie să vii la birou, ci trebuie să anunți imediat medicul de familie, să suni la 031 1100 292, Linia de asistență telefonică PetroMed, și să urmezi recomandările pe care le vei primi.

MASCA

Vești privind purtarea măștii în birou

Conform prevederilor legale publicate în data de 9 iulie, va exista o excepție de la regula purtării măștii la interior pentru acele compartimente de birou în care se găsesc 10 sau mai puțini angajați, care sunt toți vaccinați.

Această regulă se va aplica respectând o distanță minimă de 1 metru față de cei din jurul tăuși doaratât timp cât te afli la biroul tău.

Prin urmare, dacă te afli în situația descrisă mai sus, nu este obligatorie purtarea măștii, iar
managerul tău va evalua situația, va verifica și implementa această regulă, în baza informațiilor furnizate de tine.

Te rugăm să fii atent(ă) și să
porți masca de fiecare dată când te ridici de la birouși în toate celelalte circumstanțe în interiorul clădirii.
 
Această regulă se poate 
aplica și în cadrul ședințelor.

Pentru
implementarea în condiții de siguranțăa regulii, sunt câteva acțiuni care trebuie aibă loc, după cum urmează:

  • Trebuie să ai certificatul de vaccinare (în orice formă: original, copie, printat sau electronic).

  • Managerul tău va fi cel care trebuie să verifice îndeplinirea acestei reguli, astfel că el/ea va avea dreptul să te întrebe în legătură cu vaccinarea împotriva COVID-19 și să vadă certificatul de vaccinare.

  • Managerii vor verifica totodată și data vaccinării pentru a evalua dacă au trecut 10 zilede la ultima doză a schemei de vaccinare, însă nu vor păstra certificatul tău de vaccinareîn niciun format.

  • În cazul în careo persoană nu vrea să arate ori să furnizeze orice informație cu privire la vaccinare, se va presupune că acea persoană nu este vaccinată și toți cei aflați în încăpere vor purta mască.

Aveți grijă de voi și contribuiți la sănătatea și siguranța noastră prin respectarea măsurilor de prevenție:

  • : Atunci când ajungi în clădire, te rugăm să te oprești în hol pentru măsurarea temperaturii cu ajutorul scanner-ului termic sau a termometrului non-contact. Dacă temperatura ta corporală depășește 37,3°C, există posibilitatea să fii rugat să te întorci acasă și să suni la medicul tău de familie și la PetroMed. Măsurarea temperaturii

  • Igiena mâinilor: Este obligatoriu să te dezinfectezi pe mâini atunci când intri în clădire (există un dozator cu dezinfectant la intrare și în toate zonele intens circulate).  De asemenea, te rugăm să te speli pe mâini frecvent cu apă și săpun pentru cel uțin 20 de secunde

  • Distanțarea socială: Păstrează o distanță de cel puțin 2 metri față de cei din jur și evită contactul fizic (strângere de mână, îmbrățișare, pupat etc.). 

  • Ședințele: Organizează întâlniri fizice numai dacă acest lucru este absolut necesar. Totuși, în cazurile în care trebuie să organizezi/să te prezinți la o ședință, asigură-te că păstrezi distanța de cel puțin 2 metri față de restul participanților și că spațiul sălii este ocupat în procent de maximum 50% din capacitate. În plus, nu uita de măsurile de igienă și de purtarea măștii de protecție. Prezența vizitatorilor este permisă numai în baza aprobării EB-1.

! Nu uita: 

  • Dacă ai febră sau simptome respiratoriieste în interesul tău și al colegilor tăi să rămâi acasă sau să mergi imediat acasă dacă ești la birou, să anunți imediat medicul tău de familie și să suni la 031 1100 292, Linia de asistență telefonică PetroMed.

  • Dacă ai intrat în contact cu o persoană testată pozitiv pentru coronavirussau cu o suspiciune de infecție, rămâi acasă! În niciun caz nu trebuie să vii la birou, ci trebuie să anunți imediat medicul de familie, să suni la 031 1100 292, Linia de asistență telefonică PetroMed, și să urmezi recomandările pe care le vei primi.