ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu o lună, am solicitat Agenției Naționale de Presă - AGERPRES să ne comunice poziția conducerii instituției publice față de campania de vaccinare și cerințele pe care le solicită colegilor noștri de breaslă, angajați Agerpres.

Cu toate că ne-a fost remis un punct de vedere întins ca o peltea pe trei pagini, conducerea Agerpres a eludat să se pronunțe exact asupra abuzului de putere și abuzului în serviciu pe care îl reclamam, și asupra căruia am revenit cu solicitare de răspuns, și anume Ordinul semnat de directorul general Claudia Victoria Nicolae și cadrul tehnic Daniel Voicu prin care se instituie „obligativitatea prezentării de către toți salariații a unei copii a certificatului de vaccinare”.

Da, ați citit bine, o instituție a statului care lucrează cu intelectuali și oameni bine informați solicită angajaților o ilegalitate, o ilegalitate anti-constituțională. 

Din toată polologhia transmisă redacției ActiveNews, reținem că „pandemia” a provocat doar unui procent de aproximativ 5% din personalul Agerpres o îmbolnăvire cu Covid, și aceasta într-o formă ușoară. Și cu toate acestea, conducerea Agerpres împinge toți salariații să se vaccineze cu seruri experimentale. Deși și vaccinați transmit virusul și mai și mor, după cum recunoaște INSP.

Alina Mateiu - expert în Serviciul Ombudsman al ANP Agerpres, pentru ActiveNews: „În urma campaniei de vaccinare la nivel național, 167 de salariați din 286 și-au dat acordul de a fi înscriși pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, iar 150 dintre aceștia s-au vaccinat. Totodată, în aceeași perioadă, un număr de 15 salariați au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, cu forme ușoare ale bolii. Cazurile pozitive au fost raportate către Direcția de Sănătate Publică București, imediat ce au fost transmise către responsabilul cu securitatea și sănătatea în muncă din instituție.”

La expirarea celor 30 de zile de la solicitarea noastră, revenim și pe cale publică cu cererea de explicații oficiale asupra Ordinului abuziv semnat de directorul general Claudia Victoria Nicolae - care, ce păcat, mai are și formație de ziaristă - și cadrul tehnic Daniel Voicu prin care „se instituie obligativitatea prezentării de către toți salariații a unei copii a certificatului de vaccinare”, în pofida faptului că vaccinarea nu este obligatorie în România, potrivit Legii.

Recomandăm totodată tuturor angajaților Agerpres care nu s-au lăsat injectați cu seruri experimentale cu efecte adverse necunoscute pe termen lung să adopte măsurile legale din Notificarea alcătuită de Avocata Marina-Ioana Alexandru pentru cadrele medicale cărora li se impune ilegal vaccinarea și testarea.

Ordinul ilegal mai jos: