ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultimele cazuri de morți în urma vaccinului, din Prahova și Vaslui, ne relevă din nou incompetența și cinismul autorităților dar mai ales fuga de responsabilitate. Nimeni nu este vinovat, cu excepția morților, și - evident - chiar înainte de autopsii se afirmă sus și tare în toate comunicatele că vaccinul nu are nici o legătură cu decesul. Chiar așa să fie?

Dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre decesele din Vaslui și Prahova după vaccinare la scurt timp după raportarea lor de către presă. Bărbatul din Vaslui care era aflat sub dializă face parte din „categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți”, susține Gheorghiță, iar soții din Prahova au avut parte de „o evoluție nefavorabilă”. Și susține: „Vaccinarea nu crește riscul la infectați”.

De subliniat că în cazul tânărului Andrei Zaharia, Centrul de dializă din Vaslui i-a impus să se vaccineze, potrivit familiei, ceea ce este complet ilegal și, după cum se vede, i-a fost fatal.

UCIDERE DIN CULPĂ. ACUZE GRAVE la Vaslui în cazul tânărului decedat după injectarea cu PFIZER. „Vaccinul i-a grăbit moartea. Totul este cusut cu ață albă!” Certificat de Deces cu falsuri. Familia Zaharia afirmă că Centrul de dializă l-a obligat ILEGAL să-și facă vaccinul

Soț și soție din Prahova decedați la doar câteva ore distanță, după vaccinul PFIZER. Fiica celor doi, în stare gravă la ATI, după vaccinul ASTRAZENECA. IPJ Prahova: „Moartea a fost NATURALĂ”. Pe certificatele de deces cauza este „Covid”. DOCUMENTE 

Recomandarea lui Gheorghiță pentru astfel de situații? „Singurul sfat medical este să continue supravegherea medicală și fiecare pacient să respecte recomandarea medicală”, a declarat Gheorghiță, citat de SPS.

În ce privește cuplul din Prahova bolnav de Covid care a murit după vaccinare, Valeriu Gheorghiță a spus că, din datele preliminare pe care le are, într-adevăr cele două persoane au fost diagnosticate cu o formă severă a Covid care a evaluat evoluat nefavorabil: „S-a mai discutat despre vaccinarea la persoane aflate fie în perioada de incubație sau cu infecție asimptomatică cu Sars-Cov-2, în niciun caz nu crește riscul de evoluție nefavorabilă. Vaccinarea nu influențează cursul evoluției naturale a bolii”

Solicitat de ActiveNews să comenteze această afirmație, cunoscutul medic Adrian Cacovean a subliniat:Vaccinul Covid nu trebuie făcut în cursul nici unei boli infecțioase în desfășurare.”

Aceeași recomandare este făcută de altfel chiar de instutuții specializate din Marea Britanie, respectiv, de exemplu, Spitalele Universității Oxford, care, în Ghidul despre Covid afirmă negru pe alb: Persoanele care nu se simt bine și care prezintă simptome Covid-19 nu ar trebui să primească vaccinul Covid-19 până nu s-au însănătoșit”.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a stabilit în cazul celor doi soți decedați de COVID-19 după ce au fost imunizați cu o primă doză de vaccin că nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și deces, transmite Agerpres. Cum a stabilit DSP acest lucru fără a exista o autopsie la data enunțării comunicatului și înainte de rezultatul anchetei medico-legale (dacă se va face) este un mister.

Dar, după cum relatează publicația ObservatorulPh, cea care a adus în atenția opiniei publice acest caz, DSP Prahova a mai făcut ceva: a mințit!

Cei doi, soț și soție, s-au dus „răciți” la Spitalul din Câmpina, pentru vaccinare, după cum a declarat fiul lor. În urma vaccinării, au existat și reacșii adverse. Asflel, sub semnătura managerului Spitalului Municipal din Câmpina, dr. Călin Tiu, la solicitarea Observatorulph.ro, aflăm următoarele: ”După efectuarea vaccinului, în zona de supraveghere, doamna Dulgheru M. a acuzat stări de amețeală, iar medicul a hotărât să o țină sub observație timp de 45 de minute.” 

Pacienta acuza stările descrise, medicul a supravegheat-o, apoi fiind în ”limite normale”, femeia a plecat. Analizele sunt bune, pacientu-i mort… comentează jurnaliștii prahoveni.

Ce scrie DSP Prahova în adresa oficială? Că ”nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii post-vaccinare.” (Documente mai jos)

DSP mai afirmă, pe aceeași undă cu Gheorghiță: "Având în vedere că un caz este considerat infecțios cu două zile înaintea debutului și încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubație a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluențând cursul bolii la cei infectați, așa cum s-a mai discutat în spațiul public", se arată în comunicatul DSP copiat la indigo și de Prefectura Prahova.

Incompentența lui Gheorghiță este devoalată și de peste Ocean, unde, la emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News, Dr. Hooman Noorchashm a afirmat tranșant, chiar zilele trecute: Persoanele care au complicații sau efecte adverse în urma vaccinului sunt persoanele care au fost recent sau în momentul respectiv [al vaccinării] infectate cu Covid!”

Afirmațiile DSP și ale coordonatorului campaniei de vaccinare sunt contrazise și de opiniile medicului chirurg Lucian Duță, fostul președinte al CNAS, care critică extrem de dur modul în care sunt tratați românii de Covid, afirmând, într-o postare pe Facebook, citată de InPolitics, că se fac erori teribile care costă vieți omenești, scheme eficiente de tratament sunt ignorate, iar oamenii încep să-și piardă vertiginos încrederea în sistemul medical. Redăm o parte din această opinie.

 ”Nimic nou în Colonie

 1. Oamenii sunt vaccinați ca vitele fără a fi testați înainte sau fără să li se măsoare titrul anticorpilor specifici. Știm cu toții că, dacă administrezi vaccinul în plin proces infecțios, efectele asupra organismului pot fi negative și mai ales impredictibile. Este ca și când ai turna kerosen în rezervorul unei mașini care se supraturează și care funcționează cu motorină. De aceea nu se administrează vaccin antigripal dacă ai simptome de gripă. Sunt chestiuni elementare pe care orice student la medicină le învață în anul trei. Și da, probabil că sunt posibile inclusiv decese. Caz clasic de malpraxis și inconștiență.

2. Azi au murit doi oameni, soț și soție, după administrarea vaccinului. Iar copilul lor este internat în ATI în stare gravă, tot după administrarea vaccinului. Se pare că toată familia era infectată, dar, totuși, li s-a administrat vaccinul (sursa EVZ). Cine e de vină? Desigur, nimeni. Important e că ne vaccinăm, dăm bine la propaganda de stat. Rezultatul vaccinării: și mai mulți infectați, valul trei, mai mulți morți etc. Răspunsuri nu primim, speranțe nu avem. Doar îndemnuri imbecile de la niște politruci robotizați să ne vaccinăm. Și să nu ne mai punem întrebări …

3. A trecut un an de la izbucnirea pandemiei. Pare că nu avem soluții terapeutice, ci doar vaccin. Bea că-i rece! Dacă faci vaccinul, ți se spune că nu ești imun decât față de anumite tulpini pentru că, deh, -ghinion- au apărut și altele. Dar, stai liniștit că sigur vei face o formă mai ușoară și scapi repede. Cei care suntem medici avem păreri diferite, aparent, dar un lucru îl știm cu toții: dacă boala este tratată de la primele simptome, evoluția ulterioară va fi bună, fără complicații. Știu sigur că s-au făcut studii pe mii de pacienți în România și s-a constat că tratamentul aplicat în primele faze ale bolii este extrem de eficient. Este vorba în primul rând de Arbidol (știu, e nașpa, că e rusesc, dar au scăpat multe mii de oameni cu tratament dat neoficial) sau Favipiravir (medicament japonez, dar care se produce acum în multe țări ). Ambele costă 15-20 de euro și ambele au fost folosite cu succes. E adevărat că Remdesivirul (costă aproape 2000 de euro tratamentul și România a plătit multe zeci de milioane ca să-l aducă) nu e bun de nimic! Dar nu mai contează, important e că am plătit tributul corespunzător partenerului strategic care ne dorește binele. Sigur că tratamentului sus enunțat se adaugă, de la caz la caz, Dexametazona și medicație anticoagulantă. Repet: aceasta este schema clasică, simplificată, aplicată în cazurile aflate în stadiile inițiale și care au avut rezultate excelente.

4. De ce nu li se dă acces medicilor de familie și pacienților la medicamentele de mai sus? E o intrebare bună, recunosc. De ce nu vorbesc medicii? Nu știu! Dar este evident că oamenii sunt măcinați de frică și foarte greu apeleză la medici pentru simptome aparent minore și care neglijate duc la situații dramatice. Pentru că și-au pierdut încrederea într-un sistem incompetent și corupt până în măduva oaselor. Sistem condus de politruci fără nici o competență și doar ahtiați să fure bani din măști și alte prostii achiziționate de tot felul de escroci. In numele binelui public, of course. Dar suferința rămâne, numărul morților crește zilnic, medicii sunt debusolați și la un pas să clacheze.”

Reamintim drama familiei din satul Minieri, comuna Filipeștii de Pădure, relatată în premieră de Observatorulph.ro:

Un bărbat de 71 de ani și soția sa de 66 de ani au decedat la doar câteva ore distanță. Fata lor, în vârstă de 44 de ani, se află internată la terapie intensivă, în stare gravă. Infectați cu SarsCov-2, despre care au crezut că este doar o răceală banală, au dorit neapărat să se vaccineze. Nu au spus ce simptome au, iar starea lor s-a agravat, după administrarea primei doze de vaccin Pfizer. Fiica acestora a fost vaccinată cu Astra Zeneca.

Cum se mai joacă autoritățile cu morții post-vaccin: „7-8”, „6”, „5”. Ca mâine sunt 0

"Din ceea ce eu știu, vorbim de circa 7 sau 8 persoane care ne-au fost aduse la cunoștință și pentru care noi am făcut comunicate oficiale. În toate aceste cazuri, exceptând cazul doamnei asistente de la Institutul 'Marius Nasta', în care nu am văzut raportul medico-legal, și de asemenea cazul persoanei din județul Argeș, de la Mioveni, în care iarăși încă nu a sosit raportul medico-legal, în toate celelalte s-a stabilit cauza decesului", a spus același Gheorghiță într-o conferință de pe 9 martie, cu privire la cazurile de morți în urma vaccinului, conform Agerpres.

Am căutat și noi comunicatele acelea oficiale pentru cele „7-8” persoane decedate despre care vorbea Gheorghiță, pe site-ul dedicat de SPP Covidului. Evident, acestea nu există. Sunt referiri doar la trei cazuri, după cum am scris aici

Atunci am cerut detalii - cu nominalizarea fiecărui caz - de la Ministerul Sănătății - Agenția Națională a Medicamentului. Evident că nu am primit ce am solicitat ci doar o cifră. În adresa oficială transmisă de ANM către ActiveNews pe 23 martie a.c. se spune însă că e vorba doar de 6 morți.

Ei bine, în aceeași zi, în comunicatul transmis de Institutul Național de Sănătate Publică tot pe 23 martie către Antena 3, când am aflat și că numărul vaccinaților decedați din cauza Covidului este de 89, până pe 15 martie, se scrie că sunt doar 5 decese suspecte. (Documente mai jos)

În realitate numai noi am înregistrat, din surse deschise, 16 cazuri de decese după vaccin, ignorate de autorități. Cu siguranță sunt mult mai multe. Responsabilitatea lor era să le studieze și să avertizeze populația cu riscuri similare asupra pericolelor la care se expun în cazul unor sensibilități. Pentru că majoritatea deceselor au ceva în comun. Asupra cărora ActiveNews a atenționat în repetate rânduri, conform unor studii americane:

ATAC DE CORD. De ce se poate muri de vaccin. Posibile cauze: MICROTROMBII - leziuni microvasculare la creier, inimă, ficat și rinichi. STUDIU remis autorităților SUA, valabil și pentru cele din România

O posibilă cauză a deceselor și reacțiilor severe după vaccin ale persoanelor vârstnice sau/și sensibile cu inima și circulația sângelui. STUDIU american ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚILOR 

În loc de prevenire a unor decese, autoritățile recomandă iresponsabil chiar și celor bolnavi de Covid să se vacineze în continuare.

Cazul tânărului de la Vaslui, Andrei Zaharia, înmormântat ieri, este al 16-lea caz cunoscut public după cele două noi cazuri suspecte despre care a aflat presa din Prahova, care vin după moartea militarului de 47 de ani de la Unitatea din Mamaia, care era al 13-lea deces înregistrat de presă după vaccin - Bilanț intermediar AICI -, considerându-l al 12-lea pe cel al profesoarei Adriana Bunea din Oradea, survenit după decesele învățătorului de 45 de ani din Mioveni și funcționarului de 46 de ani din Tg. Jiu. Primul caz despre care am aflat, nerecunoscut de autorități, este al asistentului medical Sorin Săvulescu de 49 de ani din Mangalia - caz investigat de ActiveNews. La aceastea se adaugă și PRIMUL DECES DUPĂ VACCINARE ÎN BASARABIA. Un bărbat de 70 de ani din Republica Moldova a decedat la o zi după vaccinare

DOCUMENTE: