ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Libertatea de a fi Român are proces

Joi, 22 octombrie, președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, cunoscut pentru activitatea sa de ajutorare a comunității românești din Harghita , Covasna și Mureș, este chemat din nou la Curtea de Apel Târgu Mureș, ca urmare a unei plângeri făcute de o organizație maghiară autonomistă. Anus Zsolt, președintele reclamagiu al Fundației care a introdus acțiunea contra lui Mihai Tîrnoveanu la CNCD și apoi la instanța din Târgu Mureș, face parte din "Consiliul Național Secuiesc".

Același individ este nici mai mult nici mai puțin decât unul dintre susținătorii celor doi maghiari extremiști care au vrut să arunce în aer în 2015, la Târgu Secuiesc, chiar copiii veniți la un spectacol al Asociației Calea Neamului de Ziua Națională. În timp ce ofițerii SRI și DIICOT au reușit dezamorsarea dispozitivelor explozive și arestarea celor doi, care au fost condamnați ulterior la închisoare pentru TERORISM, Anus Zsolt a militat pentru eliberarea lor.

Plângerea aberantă luată în seamă pe banii noștri și timpul magistraților - care cu siguranță ar trebui să aibă mai curând vreme de judecat cazurile de corupție și trădare de prin toată România - include și solictarea dementă de a fi judecat Mihai Tîrnoveanu pentru că a citat din Mihai Eminescu pe Facebook! Este vorba de faimosul articol al tânărului jurnalist Mihai Eminescu ECHILIBRUL, publicat la Budapesta, și în care marele simbol al României descrie cu amănunțime caracteristicile principale ale poporului vecin și nu prea prieten, dacă e să luăm în seamă pretențiile zgubilitice ale lui Viktor Orban. După cum se vede, agitații reprezentanți ai poporul ungar nici azi nu și-au găsit echilibrul.

L-am rugat pe inimosul membru activ al societății civile românești să ne redea, în exclusivitate pentru cititorii ActiveNews, miza acestui proces. Iată înregistrarea, pe care vă invităm să o ascultați cu mare atenție:

O parte dintre aceste probleme au fost înfățișate și în articolul nostru ABERANT! Mihai Eminescu judecat împreună cu Mihai Tîrnoveanu la Curtea de Apel Târgu Mureș, pentru "naționalism", după o postare pe Facebook

Mai mulți români s-au coalizat și au constituit un Grup de solidaritate pe Facebook anunțând că vor fi alături de Mihai Tîrnoveanu, joi, în orașul în care, în perioada turbulentă a anilor '90, medicul și-a urmat studiile și unde s-a remarcat în cadrul Ligii Studenților din UMF Târgu Mureș. Iată cum sună apelul lor:

"Mergem cu Mihai Târnoveanu la Procesul Libertății de a fi Român!

Joi, 22 oct. Curtea de Apel Târgu-Mureș, ora 12.00.

Nu pentru un om, ci pentru o cauză. Să putem vorbi și acționa românește în propria noastră țară. Anul trecut l-a reclamat la CNCD o fundație maghiară din Harghita, la cererea acesteia, acum Curtea de Apel judecă pe fond acest dosar. Sunt judecate acțiunile lui și 14 texte scrise pe FB. Acțiunile nu le-a făcut singur, ci împreună cu mulți dintre noi, iar în acele postări de pe conturile care au șterse de FB între timp, ne-am regăsit cu toții. Împreună am spus că există maghiarizare în Covasna și Harghita, că trebuie să luptăm pentru Crucile și Monumentul Eroilor Armatei Române din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului (asta i-a durut cel mai tare), împreună am protestat împotriva Codului Administrativ prin care limba maghiară devenea a doua limbă oficială în stat, împreună l-am citat pe Mihai Eminescu, împreună am fost alături de românii din Covasna și Harghita. Atunci tot împreună să mergem și la judecată, căci este în cauză gândirea și modul nostru de acțiune. Adică nu mai avem voie să spunem lucrurilor pe nume, nu mai avem voie să spunem ,,Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc”, să-l cităm pe ,,Românul Absolut”, Mihai Eminescu, din cauză că-i supărăm pe unii? Nu mai avem voie să mergem în Covasna și Harghita de 1 Decembrie sau să protestăm la București împotriva politicii UDMR și a Ungariei? Dacă unul dintre noi va fi condamnat pentru aceste lucruri, atunci pe viitor fiecare dintre noi va putea fi condamnat. Ni se va putea retrage dreptul de a scrie și de a vorbi în public, ni se va putea lua dreptul de a acționa românește, ni se va putea lua Dreptul de a fi Român. Se va crea un precedent deosebit de periculos. De aceea mergem la Târgu-Mureș, noi, cei care am fost de-a lungul timpului în acțiuni, FĂRĂ interesele partidelor politice DE NICIUN FEL, fără oameni care s-au trezit brusc că sunt cu Țara, mergem noi, cei care am fost dintotdeauna cu Neamul Românesc, pentru Biruința Lui!

Nu facem la Târgu-Mureș protest sau miting la Curtea de Apel, ci însoțim un om la judecată, un prieten, un camarad de luptă pentru România.

Doamne ajută!"