ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului a fost unul dintre românii revoltați că orașul Sfântu Gheorghe a fost împânzit ilegal cu steagurile Ungariei și a luat atitudine, ridicând drapelul României la locul lui cuvenit.

La solicitarea ActiveNews, cunoscutul militant pentru drepturile românilor a declarat despre această acțiune:

„Un român hotărât din Covasna a ținut scara, eu m-am suit pe ea si am pus pe un stâlp din centrul orașului Sfântu-Gheorghe, Tricolorul Românesc, între două steaguri ale Ungariei arborate ilegal cu prilejul zilei de 15 martie. Multe priviri ne-au săgetat, altele ne-au aprobat. Acolo sus, am simțit pe deplin Libertatea de a fi român, pe care am afirmat-o în memoria lui Gheorghe Arambașa, caporal în Armata Română, care a înălțat Drapelul Național pe primăria orașului, cu prilejul eliberării lui de sub ocupația maghiară, în 8 septembrie 1944.

De 30 de ani încoace UDMR încalcă legea, UDMR aplică planul de obținere a autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, iar statul român nu are aproape nicio reacție. Arborarea ilegală a steagurilor Ungariei în Transilvania se înscrie într-un război hibrid menit a instaura cosuveranitatea statului vecin în România. Nu acceptăm acest lucru și ca simpli români, care apără Constituția, acționăm ca atare, după puterile si mijloacele noastre.

La anul ne vom organiza mai bine și cel puțin centrul orasului Sfântu-Gheorghe va fi împânzit cu steagurile tricolore românești.

Doamne ajută!”

VIDEO MAI JOS: