ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au ordonat angajaților neesențiali ai consulatului său din Shanghai să părăsească orașul, pe fondul unei măsurilor stricte de izolare din metropolă declanșate sub pretextul unor cazuri de covid, a anunțat marți ambasada americană, anunță agenția AFP citată de Agerpres.

Autoritățile comuniste au comandat izolarea aproape integrală a celor 26 de milioane de locuitori și îi plasează pe cei câțiva care au fost testați pozitiv în centre de carantină.

ActiveNews a informat asupra ororilor care au loc în Shanghai, la începutul celei de-a treia săptămâni de lockdown agresiv: Oamenii se aruncă pe geam de disperare, în timp ce foametea a cuprins orașul, iar grija autorităților e să omoare câinii și pisicile de apartament. VIDEO

În acest context, Departamentul de Stat al SUA a „ordonat plecarea (personalului său) din cauza epidemiei de COVID-19 în curs", a afirmat un purtător de cuvânt al ambasadei Statelor Unite într-un comunicat.

De asemenea, diplomații americani au informat autoritățile chineze "despre îngrijorările lor cu privire la siguranța și bunăstarea cetățenilor americani", a precizat textul Departamentului de Stat, care se constituie într-un avertisment sever:

Reconsiderați posibilitatea de a călători în Republica Populară Chineză (RPC) din cauza aplicării arbitrare a legilor locale și a restricțiilor legate de COVID-19. Nu călătoriți în Regiunea Administrativă Specială (RAS) Hong Kong, în provincia Jilin și în municipiul Shanghai din RPC din cauza restricțiilor legate de COVID-19, inclusiv din cauza riscului de separare a părinților de copii. Reconsiderați posibilitatea de a călători în RAS Hong Kong din RPC din cauza aplicării arbitrare a legilor locale.

La 11 aprilie 2022, Departamentul a ordonat plecarea angajaților guvernamentali americani care nu se află în situații de urgență și a tuturor membrilor de familie din districtul consular al Consulatului General din Shanghai din cauza unei creșteri a numărului de cazuri COVID-19 și a impactului restricțiilor legate de răspunsul Republicii Populare Chineze.”, se arată în Comunicat.

„Politica de toleranță zero față de COVID-19 de către guvernele RPC și Hong Kong are un impact grav asupra călătoriilor și accesului la serviciile publice. Toți călătorii ar trebui să se pregătească să intre în carantină într-o locație desemnată de guvern pentru cel puțin 14 zile la sosire. În timpul carantinei, autoritățile sanitare vor testa călătorii în fiecare zi pentru COVID-19 și nu le vor permite călătorilor să părăsească camerele lor. ”, avertizează Departamentul.

Vedeți și Milioane de chinezi au început să fie testați anal de Covid. Testele rectale sunt folosite și pentru călătorii care sosesc din străinătate din zone de risc

„Călătorii care sunt testați pozitiv în timpul acestei perioade de carantină vor fi transferați într-o unitate medicală sau altă unitate de carantină desemnată de guvern. Standardele de îngrijire, cazare, testare și tratament pot fi considerabil diferite de standardele din Statele Unite. Chiar și după încheierea carantinei la sosire, călătorii care se deplasează în RPC și Hong Kong se pot confrunta cu carantine suplimentare și cu teste obligatorii, precum și cu restricții de circulație și de acces, inclusiv accesul la serviciile medicale și la transportul public. 

În unele cazuri, copiii din Hong Kong și RPC care au fost depistați pozitiv au fost separați de părinții lor și ținuți în izolare până când îndeplinesc cerințele locale de externare din spitale.”, mai informează Departamentul de Stat.

Vedeți și NEBUNIA COVID a reînceput în China. Copii mici separați de mamele lor în Shanghai. 26 de milioane de locuitori au fost băgați în lockdown pentru 6.051 de cazuri asimptomatice și 260 de cazuri simptomatice. Comuniștii cer testarea întregului oraș