ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:00: Arafat, anunță că a mai fost înregistrat un deces, fiind vorba despre soția bărbatului care a murit sâmbătă în urma unui infarct. Femeia era la Spitalul Floreasca și avea arsuri pe 95% din suprafața corpului, informează PS News.

”Acum a fost confirmat de către colegii de la Floreasca încă un deces, dar nu vreau să zic încă un deces din cauza arsurilor, pentru că primul deces, din păcate, a fost soțul doamnei care a decedat și care a făcut infarct miocardic la fața locului și nu era ars, deci acolo a decedat din cauza infarctului. De data asta, pot să spun că din cauza arsurilor primul deces, care este soția celui care a decedat ieri, care a avut o suprafață arsă de peste 95%. Deci peste 95%, prognosticul este aproape de zero, dacă nu este chiar zero, din păcate”, a declarat, duminică, Raed Arafat.
 
ACTUALIZARE 14.10: Până la momentul actual, statele membre care au depus ofertă de sprijin la solicitarea României pentru preluarea rîniților grav, sunt următoarele: - Austria - 3 - Belgia - 2 - Bulgaria -17 - Danemarca - 2 - Germania - 14 - Italia - 8 - Norvegia - 1 - Suedia - 4 Până la momentul actual, au fost acceptate următoarele oferte: - Austria - 3 - Belgia - 2 - Germania - 2 - Italia - 2 - Norvegia - 1
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Explozia de la Crevedia a afectat mai multe localități din județul Dâmbovița. În plus, fumul din urma incendiilor a ajuns până în București. Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis că a făcut primele verificări în zona locului în care stațiile GPL au explodat. În urma acestui incident, zeci de persoane au ajuns la spital cu arsuri grave, relatează Evenimentul Zilei.

Autoritățile au transmis că un angajat a manevrat o instalație GPL în timp ce ținea în mână o țigară. Astfel, a fost o chestiune de timp până când explozia să se declanșeze. Primele verificări făcute de INSP arată că în zona producerii exploziilor nu există pericol de intoxicare, în ciuda fumului gros cauzat de exploziile repetate.

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, avertizează că fumul se deplasează către București.
 
Astfel, locuitorii Capitalei au fost îndemnați să închidă geamurile pe timpul nopții. De asemenea, a fost înregistrată o creștere de particule PM10 în Otopeni, Balotești și Buftea.

Firma de GPL la care s-a produs explozia îi aparținea fiului primarului PSD din Caracal. Firma nu mai avea autorizația de funcționare. Aceasta a fost suspendată încă din 2020. Focul ar fi ajuns la 150 de metri de depozitele de armament și muniție de la Dumbrava.

Numărul victimelor tragediei de la Crevedia, unde mai multe rezervoare și cisterne de GPL au explodat, a ajuns la 58 de răniți și două persoane decedate.  Este important de precizat că 43 de victime sunt de la MAI, dintre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi.

Victimele au ajuns la mai multe unități spitalicești din București. La Spitalul Floreasca se află 30 de victime, la Bagdsar 13  și două la Spitalul Muncipal. Patru dintre răniți vor fi trimiși în străinătate, în Belgia și Italia.
 
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că alte șapte persoane vor fi transferate la spitale din afara țării. În plus, alți patru răniți nu pot fi transportați pentru că se află în stare critică.