ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie urmată de un incendiu a avut loc duminică, în București, în sectorul 6, în zona Valea Cascadelor, în incinta târgului de vechituri, în urma căreia 12 persoane s-au ales cu arsuri.
 
ACTUALIZARE. 17.00 O celulă de criză a fost activată la Ministerul Sănătății, având în vedere numărul mare de răniți care au ajuns în spitalele din București, în urma exploziilor produse astăzi în Capitală dar și într-o comună din județul Harghita.  

Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății: "Suntem în permanentă legătură cu serviciile de urgență. Avem în componența comitetului de criză și secretarii de stat responsabili cu urgențele.

12 persoane ar fi suferit arsuri, duminică, în urma exploziei, urmată de un incendiu, de la târgul de vechituri din zona Valea Cascadelor, informează DGPMB într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, patru persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar alte opt sunt transportate către Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.

Brigada Rutieră asigură fluidizarea traficului și însoțirea echipajelor de prim-ajutor către unitățile sanitare.

"Din primele date a reieșit faptul că 12 persoane ar fi suferit arsuri în urma deflagrației. 4 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar cele 8 victime care necesită îngrijiri de specialitate sunt transportate către Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Brigada Rutieră asigurând în acest sens fluidizarea traficului și însoțirea echipajelor de prim-ajutor către unitățile sanitare", se precizează în comunicatul Poliției Capitalei.

Duminică, prin apel unic de urgență 112, a fost sesizat faptul că pe bd. Timișoara 101-103, în târgul "Valea Cascadelor", din sectorul 6, s-a produs o explozie la o butelie în urma căreia mai multe persoane au fost rănite, menționează comunicatul.

La fața locului s-au prezentat echipaje ale Secțiilor 21 și 25 Poliție, precum și echipaje SMURD.
Oficiali ISU au precizat că explozia a fost cauzată de o butelie, iar la fața locului se află opt ambulanțe SMURD, o ambulanță SMURD cu medic, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare.