Catedrala ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Biserica îngropată din Istria, castrul din Capidava și alte obiective turistice din județul Constanța sunt promovate de echipa de fotbal Farul într-un mod inedit: jucătorii vor purta pe tricouri imaginea monumentelor la meciurile oficiale, anunță basilica.ro.

Campania inițiată de echipa constănțeană a fost demarată „pentru a întări legătura dintre echipă și comunitatea constănțeană, precum și pentru a promova la nivel național Constanța ca destinație turistică cu multiple atracții”, se menționează pe pagina oficială de Facebook a echipei Farul.

Părintele Eugen Tănăsescu a declarat pentru Agenția de știri Basilica că această campanie este o „inițiativă lăudabilă” care promovează obiectivele culturale într-o lume secularizată.

„Îi felicităm pe cei de la Farul și îi invităm pe ceilalți constănțeni să le urmeze exemplul și să prețuiască identitatea culturală a zonei” a spus părintele Eugen.

Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța a fost construită între anii 1883-1885, fiind prima biserică românească din oraș după Războiul de Independență din 1877.
Biserica din Istria, unică în România, a fost inclusă pe lista Monumentelor de patrimoniu din țara noastră.

Construcția este în formă de cruce, cu fața în stil oriental și a fost sfințită între anii 1862 – 1864 de către episcopul grec Dionisie del Calpatos, care locuia în Tulcea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews