ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Catedrala ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Biserica îngropată din Istria, castrul din Capidava și alte obiective turistice din județul Constanța sunt promovate de echipa de fotbal Farul într-un mod inedit: jucătorii vor purta pe tricouri imaginea monumentelor la meciurile oficiale, anunță basilica.ro.

Campania inițiată de echipa constănțeană a fost demarată „pentru a întări legătura dintre echipă și comunitatea constănțeană, precum și pentru a promova la nivel național Constanța ca destinație turistică cu multiple atracții”, se menționează pe pagina oficială de Facebook a echipei Farul.

Părintele Eugen Tănăsescu a declarat pentru Agenția de știri Basilica că această campanie este o „inițiativă lăudabilă” care promovează obiectivele culturale într-o lume secularizată.

„Îi felicităm pe cei de la Farul și îi invităm pe ceilalți constănțeni să le urmeze exemplul și să prețuiască identitatea culturală a zonei” a spus părintele Eugen.

Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța a fost construită între anii 1883-1885, fiind prima biserică românească din oraș după Războiul de Independență din 1877.
Biserica din Istria, unică în România, a fost inclusă pe lista Monumentelor de patrimoniu din țara noastră.

Construcția este în formă de cruce, cu fața în stil oriental și a fost sfințită între anii 1862 – 1864 de către episcopul grec Dionisie del Calpatos, care locuia în Tulcea.