Catedrala ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Biserica îngropată din Istria, castrul din Capidava și alte obiective turistice din județul Constanța sunt promovate de echipa de fotbal Farul într-un mod inedit: jucătorii vor purta pe tricouri imaginea monumentelor la meciurile oficiale, anunță basilica.ro.

Campania inițiată de echipa constănțeană a fost demarată „pentru a întări legătura dintre echipă și comunitatea constănțeană, precum și pentru a promova la nivel național Constanța ca destinație turistică cu multiple atracții”, se menționează pe pagina oficială de Facebook a echipei Farul.

Părintele Eugen Tănăsescu a declarat pentru Agenția de știri Basilica că această campanie este o „inițiativă lăudabilă” care promovează obiectivele culturale într-o lume secularizată.

„Îi felicităm pe cei de la Farul și îi invităm pe ceilalți constănțeni să le urmeze exemplul și să prețuiască identitatea culturală a zonei” a spus părintele Eugen.

Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța a fost construită între anii 1883-1885, fiind prima biserică românească din oraș după Războiul de Independență din 1877.
Biserica din Istria, unică în România, a fost inclusă pe lista Monumentelor de patrimoniu din țara noastră.

Construcția este în formă de cruce, cu fața în stil oriental și a fost sfințită între anii 1862 – 1864 de către episcopul grec Dionisie del Calpatos, care locuia în Tulcea.