ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de baschet Toronto Raptors și-a cerut scuze pentru un videoclip în care jucătorii recunosc că doar femeile pot naște, pe fondul unei avalanșe de condamnări din partea activiștilor de stânga, relatează Life Site.

Pe 1 martie, echipa a postat pe rețelele de socializare un videoclip din cadrul Lunii Istoriei Femeii în care se întreba de ce "fetele conduc lumea", fundașul Malachi Flynn răspunzând că femeile "sunt singurele care pot procrea", iar mijlocașul Precious Achiuwa a spus că "ele îi nasc pe toți".

În ciuda faptului că sunt corecte din punct de vedere biologic, comentariile din videoclip au fost criticate pentru că jignesc sensibilitatea celor care cred că "identitatea de gen" este "fluidă".
 
Editorul SB Nation, Jeanna Kelly, de exemplu, a declarat că "o modalitate de a arăta că de fapt vrei să sărbătorești și să împuternicești femeile ar fi să ajuți la furnizarea de produse menstruale persoanelor care au nevoie de ele", promovând un grup care luptă pentru "echitate menstruală".

"Suntem o organizație care se mândrește cu faptul că face ceea ce trebuie atunci când vine vorba de incluziune și reprezentare, iar noi am făcut o greșeală", au răspuns cei de la Raptors. "Cele mai sincere scuze jucătorilor noștri, personalului și fanilor noștri - vom lucra pentru a face mai bine astăzi și în fiecare zi de după".

Mulți au considerat scuzele echipei drept lașitate, inclusiv fostul jucător din National Basketball Association (NBA) Andrew Bogut.