Echipe speciale, inclusiv din Timișoara, analizează fotografiile și postările utilizatorilor Facebook, detaliile acestui proiect fiind oferite pentru Reuters de către angajații firmei de outsourcing Wipro, responsabilă cu acest proiect în India, scrie profit.ro
 
Potrivit sursei citate, doar în ultimul an, o echipă de circa 260 de persoane în Hyderabad, India, a analizat „manual” milioane de fotografii de pe Facebook, distribuite din 2015 până în prezent. Mai mult, proiectul scos la iveală de angajații din India nu este singurul de acest gen, Facebook având circa 200 de proiecte de sortare a postărilor.
 
Totodată, scrie Profit.ro, Facebook a confirmat că echipe din Timișoara și Manila (Filipine) sunt implicate în același proiect. 
 
Astfel, angajații încadrează elementele analizate în funcție de mai mult criterii, printre care se numără subiectul postării (este vorba de mâncare, un selfie, un animal?), ocazia (este vorba de o activitate cotidiană sau un eveniment major?) și intenția autorului (a vrut să pună la punct un eveniment, să inspire alți utilizatori, să glumească?). 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews