Echipe speciale, inclusiv din Timișoara, analizează fotografiile și postările utilizatorilor Facebook, detaliile acestui proiect fiind oferite pentru Reuters de către angajații firmei de outsourcing Wipro, responsabilă cu acest proiect în India, scrie profit.ro
 
Potrivit sursei citate, doar în ultimul an, o echipă de circa 260 de persoane în Hyderabad, India, a analizat „manual” milioane de fotografii de pe Facebook, distribuite din 2015 până în prezent. Mai mult, proiectul scos la iveală de angajații din India nu este singurul de acest gen, Facebook având circa 200 de proiecte de sortare a postărilor.
 
Totodată, scrie Profit.ro, Facebook a confirmat că echipe din Timișoara și Manila (Filipine) sunt implicate în același proiect. 
 
Astfel, angajații încadrează elementele analizate în funcție de mai mult criterii, printre care se numără subiectul postării (este vorba de mâncare, un selfie, un animal?), ocazia (este vorba de o activitate cotidiană sau un eveniment major?) și intenția autorului (a vrut să pună la punct un eveniment, să inspire alți utilizatori, să glumească?).