ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rarul fenomen astronomic va începe în Oceanul Pacific la ora locală 15.42 (18.42 ora României), iar apoi se va termina în Atlantic la ora locală 20.52 (23.52 în România). „Soarele Negru” va fi vizibil pentru ochii a milioane de oameni din Mexic, Statele Unite și Canada. Românii vor putea urmări evenimentul pe diverse transmisii live, cum este cea de la NASA, informează Cotidianul.

Între timp, în Statele Unite a izbucnit o adevărată „febră a eclipselor” cu milioane de oameni, printre care pasionați și oameni de știință, călătorind pentru a admira și a imortaliza momentul mult așteptat.

Eclipsa de Soare este un fenomen astronomic caracterizat prin întunecarea – totală sau parțială – a discului solar de către Lună în faza de Lună nouă. Mai exact, evenimentul are loc atunci când Soarele, Luna și Pământul sunt perfect aliniate între planul ecuatorial ceresc și planul ecliptic. În timpul fenomenului, Luna se află între Planeta noastră și Soare, proiectându-și umbra pe o porțiune a suprafeței Pământului, din care este vizibilă întunecarea. Aceasta este o vedere rară și sporadică, deoarece orbita urmărită de satelitul nostru, care este înclinată cu aproximativ 5 grade față de ecliptică, face mai dificilă alinierea perfectă între cele trei corpuri cerești.

Un eveniment special

Ceea ce face evenimentul de astăzi cu adevărat special, pe lângă fenomenul rar în sine, este mai presus de toate faptul că „Soarele Negru” va fi observabil într-una dintre cele mai populate zone din lume în care trăiesc peste 30 de milioane de oameni. De fapt, eclipsele de soare sunt în general vizibile doar în regiuni inaccesibile, cum ar fi polii. Și asta nu este tot. Spectacolul de astăzi va avea loc în mod excepțional în momentul în care activitatea Soarelui este la maxim, permițând oamenilor de știință să studieze coroana solară mai detaliat.

Statele americane afectate vor fi, așadar, Texas, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire și Maine.

„Soarele Negru” va dura 4 minute și 28 de secunde și se va încheia în Atlantic.
 
Legătura dintre Eclipsă și Masonerie
 
Comentatorul social conservator Alex Jones a declarat pe rețelele de socializare că grupurile masonice plănuiesc ritualuri satanice care să coincidă cu eclipsa de luni. "Ritualuri masonice planificate la nivel mondial pentru a introduce Noua Ordine Mondială", a scris Jones într-o postare pe X, potrivit LifeSiteNews.

Ca reacție, episcopul Joseph Strickland, episcop emerit de Tyler, Texas, a anunțat că va oficia o slujbă luni, 8 aprilie, în semn de protest pentru activitatea masonică și satanică care urmează să crească în timpul eclipsei de soare. 
 
VIDEO: