ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un editorial despre importanța ivermectinei în lupta cu Covid-19, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews:
 
„Un pacient cu diabet zaharat de tip 1 m-a sunat să-mi spună că farmacistul de la Walgreens a refuzat să elibereze rețeta pe care o scrisesem pentru ivermectină, așa că am sunat să întreb de ce.

Tânărul farmacist, care avea câțiva ani de la terminarea școlii de farmacie, m-a informat că nu înțelegea de ce foloseam ivermectină pentru tratamentul precoce al COVID, deoarece "SARS-CoV-2 nu are exoschelet(înveliș protector)".

I-am explicat că nu foloseam ivermectina ca medicament antiparazitar, ci că aceasta avea date impresionante ca antiinflamator și antiviral.

În plus, ca medic pediatru, am peste 40 de ani de experiență în gestionarea multiplelor boli virale. Este valoros să tratăm virușii din timp, adesea cu remedii naturale ieftine, mai degrabă decât să "stăm acasă până când avem probleme de respirație și apoi mergem la spital", așa cum au sfătuit oficialii publici din SUA pentru COVID.

Farmacistul nu a crezut explicația mea inițială. "Nu am de gând să eliberez rețete pentru ivermectină care sunt folosite în doze pseudovaccinale", mi-a spus el.

Am fost surprins că un farmacist tânăr a putut să anuleze rețeta unui medic cu experiență, eliminând efectiv o opțiune de prevenire și tratament ieftină pentru anumiți pacienți în mijlocul unei pandemii.

Educatorul medical din mine a intrat în acțiune. "Aș fi bucuros să vă trimit câteva referințe despre utilizarea ivermectinei pentru tratament și prevenție. Există studii impresionante din Argentina, Peru, Africa și India care sugerează rezultate mult mai bune decât cele pe care le obținem aici, în SUA, cu concentrarea noastră exclusivă asupra vaccinurilor."

El mi-a spus că Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) nu a recomandat ivermectina pentru COVID. Am cerut să văd documentația și a fost de acord să mi-o trimită prin fax.

I-am predat în mână 93 de referințe și un articol de revistă grozav la Walgreens.

Farmacistul mi-a trimis prin fax o postare din 5 martie, de pe site-ul web al FDA, intitulată "De ce nu ar trebui să utilizați ivermectina pentru tratarea sau prevenirea COVID-19".

A doua zi, am primit o notificare că o farmacie din Virginia de Nord nu va elibera nicio rețetă de ivermectină dacă în codul de diagnostic se menționează COVID.

Scrisesem o rețetă de ivermectină pentru un pacient care are un istoric de reacții negative la vaccinuri și o boală autoimună semnificativă. Vârsta sa de adolescent înseamnă că are un risc foarte scăzut de deces din cauza COVID în sine.

Bazându-mă pe experiența mea ca medic de peste un deceniu, eram îngrijorat de potențialele evenimente adverse dacă ar fi primit vaccinul COVID. Am cercetat datele despre ivermectină și mi s-a părut o opțiune excelentă pentru el, pe care să o aibă la îndemână pentru tratamentul timpuriu al COVID dacă se îmbolnăvește.

Un farmacist dintr-o farmacie, care nu l-a examinat niciodată pe pacientul meu și nici nu a aflat istoricul său medical amplu, a reușit să-mi învingă cea mai bună judecată medicală, refuzând să elibereze rețeta.

În aceeași zi, în cadrul unei conversații cu o farmacie de compoziție, am aflat de un caz în care familia unui pacient a trebuit să dea în judecată un spital pentru a obține un tratament cu ivermectină.

Rețineți că profilul de siguranță al ivermectinei este excelent și că medicamentul este spectaculos de ieftin decât marea majoritate a intervențiilor spitalicești.

Trei zile mai târziu, în timpul unei convorbiri telefonice cu un coleg ai cărui părinți locuiesc în Colorado, am aflat că un farmacist de la o farmacie importantă nu numai că refuza să elibereze ivermectină pentru pacienții în vârstă de 86 și 87 de ani care dețineau rețete valabile, dar farmacistul a luat inițiativa de a le reaminti celorlalte farmacii King Soopers din stat să nu elibereze nici aceste rețete.

Analiza mea a literaturii medicale este că ivermectina are un istoric impresionant în materie de siguranță și există multiple studii din întreaga lume care sugerează că poate reduce morbiditatea și mortalitatea cauzate de COVID 19.

Doi medici care au fost de fapt în secția de terapie intensivă tratând pacienți reali, Dr. Paul Marik și Dr. Pierre Kory, au analizat experiența lor anterioară cu pacienți bolnavi în mod similar și au revizuit strategiile de tratament pentru a determina ce ar putea fi de ajutor.

În timp ce Dr. Anthony Fauci ne sfătuia să "stăm acasă și să așteptăm vaccinul", medicii din prima linie au avut grijă de pacienții dinaintea lor, învățând lecții valoroase despre ce a funcționat și ce nu.

Dacă dvs. sau pacienții dvs. întâmpinați dificultăți în obținerea rețetelor de ivermectină pentru prevenirea sau tratamentul COVID 19, consultați această resursă excelentă de la Front Line COVID 19 Critical Care Alliance”.
 
Studii despre beneficiile ivermectinei puteți găsi AICI