Joi, 12 octombrie, la ceainăria „La Vlaicu” din Capitală, a avut loc lansarea cărții „Wall Street și Revoluția Bolșevică”, de Antony C. Sutton, publicată de Editura Anacronic. La lansarea volumului au vorbit publicistul Ninel Ganea și profesorul Bogdan Glăvan. 
 
Într-o declarație în exclusivitate pentru ActiveNews, publicistul  Ninel Ganea a subliniat importanța lansării acestei cărți, care este un veritabil „demolator de mituri”, mai ales în ceea ce privește indusul și presupusul conflict dintre capitalistul Occident și comunistul Orient al secolului XX.  Ninel Ganea a vorbit și despre dimensiunea biografică extrem de importantă a autorului.

„Lansăm o carte-eveniment pentru că este o carte a unui autor mai puțin cunoscut în România, un istoric al tehnologiei, un economist remarcabil, puțin cunoscut și în străinătate. Este o carte revizionistă în ceea ce privește Revoluția rusă și acum, în octombrie, aniversăm un centenar  de la căderea impreriului ortodox al ultimei autocrații ortodoxe. Profesorul Anthony Sutton are meritul că ne-a arătat fața acestui eveniment. Importantă este dimensiunea biografică a acestui om, un om excepțional, prigonit de sistem, ale cărui cărți nu au fost niciodată contestate, un om care a trebuit să se lupte toată viața cu establishment-ul din cauza cărților sale. A fost dat afară de la două universități pe motive strict birocratice, cărțile i-au fost refuzate de lanțurile de distribuție din America și, practic, a fost amenințat că o să moară de foame. E o poveste remarcabilă și un model profesional și uman care ar trebui avut în vedere”, ne-a declarat Ninel Ganea.

Profesorul universitar de economie Bogdan Glăvan a explicat că acest volum subliniază legătura dintre bani și politică, dintre politicieni și finanțiști. 

„Din punctul de vedere al economistului, cartea este foarte interesantă și oportună deoarece subliniază legătura dintre bani și politică, dintre politicieni și finanțiști. Legătură care este trecută într-un subsol sau ascunsă. Puțină lume conștientizează că politica se face pe bani și pentru bani. Există numeroase mituri pe care încercăm să le spargem, cum ar fi acela că sistemul bancar internațional urmărește dezvoltarea economiilor emergente, acela că politicile internaționale inspirate de anumite cercuri financiare duc în mod necesar sau sunt dedicate prosperității unor economii mai sărace. Această linie o urmează, cumva, autorul în carte, aducând foarte multe note bibliografice, referințe istorice, care documentează faptul că, la cel mai înalt nivel, marele capital și sistemul bancar, prin reprezentanții săi, au sprijinit nu politicile bune, nu instituțiile bune, nu libertatea economică, ci Revoluția Bolșevică și centralizarea puterii în scopuri personale”, ne-a declarat profesorul  Bogdan Glăvan.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews