ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu știu dacă vă imaginați 200.000 de curcani de carne, 224 de mii mai exact, sunt o ditamai coloana de 75 de tiruri, aproape pe doi kilometri întinsă. Ei bine săptămâna trecută toată coloana asta de animale a fost exterminată la Brașov, incinerată, îngropată pentru că bietele păsări ar fi avut gripă aviară. În condițiile în care un curcan poate să ajungă și la 10-11 kilograme!!

Periodic avem câte o fază de acest gen. Iar importul nostru de carne de la an la an crește, spre un miliard de euro valoare anul trecut, o fericire! Ca etalon noi când am vândut BCR-ul am luat cam cât dăm pe carne de import în doi ani, acum...

Două lucruri nu înțeleg. Unu:  cum de România este preferata acestui virus asiatic, fiind prima țară din Europa unde s-a localizat problema. Păi ar trebui să ne păzim boii noștri, săracii, cu tancurile! Cu unitățile speciale, din aceia cu cagule! Pentru că e simplu, arunci găina peste gard, apoi dai un telefon la ANSVA. 

Doi: Virusul gripal A(H5N1) nu se transmite prin consumul de carne și produse din carne de pasăre prelucrate termic corespunzător. De ce nu se preplucrează carnea, de ce nu sunt lăsați oamenii să le sacrifice și să fie pregătită carnea corespunzător?! Câte păsări betege nu au intrat în oala bunicii, dacă nu treceau „examenul” de dimineața.. La amiază erau deja în supă și uite că ne-am făcut mari!

Boii noștri, săracii, nu trag pentru că nu sunt lăsați să tragă, cam asta mă gândesc eu, și cred că ar trebui să adoptăm toți câte doi trei. Că le putem controla mai bine temperatura...