Elevii și părinții vor afla până în 10 septembrie cum vor începe școala sau grădinița, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie. Mai exact, autoritățile urmează să anunțe dacă copiii vor reveni fizic la școală sau vor face cursuri online. "Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii", a spus ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Monica Anisie a mai spus că fiecare școală ar trebui ca cel târziu marți să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar cu privire la programul de începere a școlii din 14 septembrie.
„Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – Nota Redacției] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a precizat Monica Anisie, pentru Edupedu.ro.

„Ieri, premierul a spus clar că pe 14 septembrie începem cursurile. (...) Este pentru prima dată când dăm autonomie școlilor și îmi doresc ca această descentralizare să continue nu numai din acest punct de vedere, ci să dăm putere directorilor și autonomie școlilor", a continuat ministrul Educației.