ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător din orașul New York a decis că un tată nu are dreptul să își vadă fiica în vârstă de trei ani dacă nu se vaccinează anti-COVID.

La începutul lunii septembrie, Evan Schein, un avocat angajat de mama aflată în divorț (numele familiei nu a fost dat publicității), și-a exprimat în justiție îngrijorarea în legătură cu statutul vaccinal al tatălui.

Acest lucru l-a determinat pe judecătorul Matthew Cooper să suspende dreptul tatălui de a-și vizita copilul până când se va vaccina, informează Daily Mail.

Potrivit lui Cooper, tatăl trebuie să accepte vaccinarea deoarece aceasta a devenit o condiție prealabilă „pentru a participa la orice acțiune importantă, în zilele noastre”.

„Pericolele de a rămâne în mod voluntar nevaccinat în condițiile întâlnirii cu un copil de trei ani, în timp ce virusul COVID-19 rămâne o amenințare pentru sănătatea și siguranța copiilor, nu trebuie subestimate”, a arătat judecătorul din New York în decizia sa.

„Din păcate și, în opinia mea, de neînțeles, o minoritate importantă, profitând de dezinformare, de teoriile conspirației și de noțiunile confuze de «libertate individuală» a refuzat toate cererile de a se vaccina.”

Pentru a-și mai vedea fetița, tatăl are și alternativa de a plăti pentru teste costisitoare PCR o dată pe săptămână, plus teste antigen o dată la două săptămâni, cu 24 de ore înainte de vizita la copilă.

Decizia judecătorului Cooper a fost elogiată de mama fetiței, care a calificat-o „incredibil de importantă, care subliniază vremurile extraordinare pe care le trăim și reconfirmă faptul că interesul superior al copilului este primordial”.

În schimb, avocatul tatălui, Lloyd Rosen, a avertizat că această hotărâre judecătorească creează un precedent îngrozitor.

„Clientul meu nu este adeptul teoriilor conspiraționiste”, a declarat Rosen. „El are îngrijorări în legătură cu vaccinul. A auzit vorbindu-se de efecte secundare. În trecut, a mai avut o reacție adversă de la un vaccin antigripal.”

„Acest judecător consideră că cei 80 de milioane de americani care nu s-au vaccinat își pun copiii în pericol și, în consecință, tribunalele ar trebui să intervină și să le confiște copiii acestor părinți”, a adăugat Rosen. „Este o atitudine absurdă.

Tatăl a fost deja infectat cu COVID-19, ceea ce înseamnă că posedă anticorpii care îi oferă o imunitate superioară celei a vaccinurilor, însă acest lucru nu a fost luat în considerare de tribunal.

Când realizatorul de la televiziunea Digi 24, Cosmin Prelipceanu, a declarat în direct „Să-i scăpăm pe copii de părinții lor”, nu a fost un derapaj. O exprimare nefericită. 

Omul știa ce vorbește. Fusese instruit despre ce se pregătește,