ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul crizei energetice, cel mai mare ziar din Germania publică un articol în care elogiază virtuțile dușurilor mai puține.

La recentul summit NATO de la Bruxelles, Joe Biden a avertizat țările occidentale în privința prețului foarte mare pe care trebuie să îl plătească pentru a pedepsi regimul Putin în urma invaziei din Ucraina:

„Prețul sancțiunilor nu este impus doar Rusiei... Este impus și unui număr îngrozitor de mare de țări, inclusiv țări europene, precum și țara noastră.”

Puțină lume în occident a crezut atunci, însă, că prețul va fi chiar atât de mare.

Germania începe să simtă tot mai acut efectele sancțiunilor pe care Occidentul le-a impus Rusiei și care se întorc ca un bumerang împotriva unui aborigen neîndemânatic.

După ce, într-o primă fază, regimul de la Berlin le-a explicat cetățenilor săi virtuțile pentru sănătate ale unei temperaturi mai scăzute în case, iată că nemții sunt îndemnați acum să se spele mai puțin.

Evident, nu pentru a economisi apă caldă și energie, ci tot pentru sănătatea personală.

„Sări peste un duș, îmbunătățește-ți microbiomul”, este mesajul unui articol din ziarul Bild.

Ziarul cu cel mai mare tiraj din Germania și din Europa a publicat duminică un text „utilitar” cu un titlu bizar:„Este suficient să speli ACESTE patru părți ale corpului – De ce pielea ta se curăță singură dacă îi permiți”.

Articolul începe cu apeliuil ministrului Economiei, Robert Habeck, adresat compatrioților de a-și da caloriferele mai încet, de a-și rări saunele și dușurile pentru a reduce dependența Germaniei de gazele rusești.

Aici intervin ziariștii de la Bild pentru a explica virtuțile ale acestor măsuri pentru sănătate.

În acest scop, ei au consultat un dermatolog pe nume Yael Adler. De unde se vede că rolul experților sanitari nu s-a încheiat odată cu începerea războiului ci s-a trecut – vorba lui Ceaușescu – într-o „etapă calitativ superioară”.

O etapă în care nu mai este bine să ne spălăm cât mai des, ci cât mai rar.

Articolul arată că există anumite specii de bacterii care trăiesc pe pielea omului și care sunt benefice. Dacă se reduc dușurile și băile, bacteriile respective capătă „șansa de a se înmulți”.

Acestea l-ar proteja pe posesorul lor de eczeme și chiar de mirosul neplăcut, deoarece se alimentează cu substanțele care produc aceste mirosuri.

„Astfel, pielea se curăță”, conchide triumfal Bild.

Doctorița Adler îi încredințează pe germani că „după trei săptămâni (de dușuri rare) mirosurile dispar și pielea începe un proces de auto-curățare”.

Ilustra dermatoloagă subliniază că„bacteriile bune nu au o șansă decât dacă pielea se odihnește cel puțin trei săptămâni”.

Pentru a nu părea extremistă, Adler îi liniștește pe germani că nu este un pericol prea mare dacă se mai spală din când în când, dar cu măsură.

Un duș ocazional, fără șampon sau săpun, nu ar pune în pericol sărmanele microorganisme.

Doctorul explică:

„Mai puțin înseamnă mai mult. A spăla pielea constant nu este câtuși de puțin benefic pentru sănătate.”