ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Egiptul va ridica restricțiile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, inclusiv facilitarea închiderii timpurii a magazinelor și restaurantelor, începând de marți, a declarat cabinetul, relatează Reuters

Începând cu 6 mai, magazinele, centrele comerciale și restaurantele au trebuit să se închidă până la ora 21.00, după o creștere a numărului de infecții. Egiptul a impus măsuri stricte la începutul pandemiei, închizându-și spațiul aerian și stabilind stingeri nocturne pentru a combate răspândirea virusului, dar a rămas în mare parte deschis din iunie 2020.

Veniturile din turism, o sursă importantă de valută străină pentru Egipt, s-au prăbușit cu 70% în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Turismul reprezintă de obicei până la 15% din produsul intern brut.

Egiptul este optimist cu privire la primirea mai multor vizitatori în acest an, numărul acestora crescând constant din ianuarie până la aproximativ o jumătate de milion de turiști pe lună, a declarat în luna mai ministrul Turismului și Antichităților, Khaled El-Enany, pentru Reuters. citiți mai departe