ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Ion Arnăuțoiu, sora fratilor Toma si Petre Arnăuțoiu, a trecut la Domnul, la puțin timp după împlinirea vârstei de 100 de ani, a anunțat, duminică, pe Facebook, Memorialul Închisoarea Pitești.
 
Elena Ion Arnăuțoiu, fost deținut  politic, a participat, la sfârșitul anului trecut, la dezvelirea Monumentului „Haiducii Muscelului”, ridicat în memoria familiei Arnăuțoiu.
 
Monumentul este o cruce brâncovenească din piatră de calcar amplasată pe fostul teren al familiei Arnăuțoiu din satul Nucșoara. Locotenentul Toma Arnăuțoiu  a fost liderul grupului de rezistență anti-comunistă armată de la Nucșoara, numit și „Haiducii Muscelului”, format în 1949 împreună cu col. Gheorghe Arsenescu.
 
Grupul a rezistat până la 20 mai 1958, punând capăt celei mai îndelungate rezistențe armate împotriva comunismului din Europa de Est. Toma și Petre Arnăuțoiu au  fost executați în noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, la Penitenciarul Jilava, alături de alți 13 luptători anticomuniști.

Dumnezeu să o odihnească!