ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care atrage atenția asupra campaniei duse împotriba Bisericii. Ea invocă atitudinea anti-familie a lui Iohannis, atacurile obsecene făcute de reprezentanții USR, dar și ancheta DNA împotriva IPS Teodosie.

Udrea a reacționat ca urmare a ezitării lui Iohannis în problema referendumului pentru modificarea Constintuției privind redefinirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, când președintele i-a numit „fanatici religioși” pe cei care au demarat această inițiativă.

„Văzând declarațiile lui Iohannis privind modificarea Constituției în logica anti-Biserică și anti-familie, declarațiile șocante făcute de reprezentanții USR, manifestațiile anti-BOR din ultima perioadă (cea mai puternică fiind în timpul protestelor de după Colectiv) sau chiar publicitatea făcută anchetei DNA împotriva IPS Teodosie, mi se pare evident că se dorește distrugerea BOR, pentru că aceasta reprezintă una dintre ultimele stavile împotriva acaparării totale a Puterii de către Sistem în România, prin credibilitatea pe care o are în rândul românilor. Atacul la Biserică este un atac la credință.
 Consider că Biserica Ortodoxă Romană trebuie să rămână un bastion al democrației și al moralei”, a scris Udrea.

 Udrea a comparat mesajele anti-Biserică din ultima vreme cu procesul de distrugere a Bisericii petrecut în vremea lui Ceaușescu spunând că „sistemul securist instalat în România a lansat un atac de discreditare a Bisericii Ortodoxe Române. Practic se reia, cu mijloace perfide de data aceasta, (manipulare prin instrumente democratice cum ar fi presă sau acțiuni ale justiției) procesul de distrugere a Bisericii”.

 În încheiere Udrea a opinat că salvarea României poate veni din credința creștină a poporului, care să ne îndemne la bine, toleranță, iubire, caritate, solidaritate și nu din răul, ura, frica, egoismul, mârșăvia sădite de slujitorii Sistemului.

„În loc de a o desființa, cred că avem nevoie să o implicăm instituțional în reconstruirea societății. De aceea susțin ferm legiferarea unui parteneriat concret, funcțional, practic între Biserică și stat, în folosul oamenilor”, își încheie ea postarea.