Fostul deputat Elena Udrea a venit în Comisia parlamentară pentru alegerile din 2009 și a explicat că în relația dintre servciile secrete și cercul de putere totul era pe bani, scrie stiripesurse.ro

”Să nu credeți că aici se făcea ceva doar de dragul puterii. Acești șefi ai SRI au foarte mulți bani, sunt oameni foarte bogați, pentru că au firme pe care le sprijină sau oameni în conducerea firmelor, care produc bani pentru ei”, a spus Udrea.

Elena Udrea susține că șefii SRI aveau o colaborare foarte strânsă cu SUA și multe dintre ordinele pentru România veneau de peste ocean. De asemenea, Florian Coldea încerca să controleze inclusiv cine intra la Ambasada SUA la București, inclusiv în ceea ce privește jurnaliștii.

”Inclusiv la ambasada SUA, Florian Coldea controla cine intră, că nu intra oricine. Veneau mulți oameni din SUA, care efectuau vizite la ambasada SUA, iar jurnaliștii intrau doar pe bază de listă. Chiar eu am fost rugată de mai mulți jurnaliști să le facilitez intrare la ambasadă, dar acolo intrau doar cei agreați de Florian Coldea, care puneau doar întrebările lor. Nu aveai loc acolo de Ioana Ene Dogioiu, de Dan Tapalagă, de Andreea Pora, mai sunt și alții”, a mai spus Udrea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews