Elena Udrea susține că în România a existat „un stat paralel”  în care ofițeri din serviciile secrete, acționând împreună cu unii magistrați, au încercat să controleze scena politică, precum și mediul de afaceri din România. 

Udrea a declarat, după audierea sa în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, și îi transmiteau ”să se potolească”, în caz contrar urmând să fie arestată.
 
„Există un interes economic al acestui sistem paralel, care a dus la închiderea unor firme, a unor oameni de afaceri. Există implicarea în presă, canale media care susțin sistemul care sunt obediente și dau acest mesaje favorabile (...) Oameni din fruntea SRI în trecut care aveau o echipă a lor, care se ocupau de planul de a prelua puterea politică, economică și mediatică... Și avem exemple concrete de la arestări de politicieni și oameni de afaceri la închideri de firme, distrugeri de afaceri care concurau alte companii cu susținerea sistemului", a detaliat Udrea.

Ea susține că problemele sale din justiție au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea. 

„Sunt cazul emblematic al sistemului care s-a luptat să-i înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit, la cererea comisiei, de ce cred eu că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat și de ce am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, în primul rând , și cu doamna Kovesi în secundar", a spus fostul ministru.

Udrea a susținut că generalul Coldea o socotea „o sursă paralelă de informații pentru președinte, derajantă chiar". În consecință, Coldea ar fi vrut arestarea sa.

„Am dat aici exemple de oameni care veneau și îmi spuneau direct din partea lui Coldea că, dacă nu mă potolesc, dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acțiuni ale sistemului (...) am să sfârșesc arestată. Asta în 2013", a spus Elena Udrea.
 
Fostul ministru a mai spus în fața Comisiei parlamentare de control al activității SRI că aflase personal de la Maior și de la Coldea despre condamnarea lui Dan Voiculescu.

Ea a precizat că unele dintre aserțiunile făcute în fața comisiei pot fi confirmate și de către președintele Traian Băsescu, acesta urmând să fie și el audiat.