ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caz unic la Parlament, după votul de miercuri. Elena Udrea poate fi doar reţinută, nu şi arestată. Aşa au decis deputaţii, care s-au şi încurcat la vot.

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererea privind reținerea și au respins arestarea preventivă a deputatei Elena Udrea. Încuviințarea reținerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă".   Deputații au respins încuviințarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi "pentru" și 105 "împotrivă", în condițiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi — majoritatea deputaților prezenți. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii, informeaza tvr.ro.

Anterior, plenul Camerei Deputaților aprobase cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" și 106 "împotrivă".

Procurorii DNA au cerut ca legislativul să încuviinţeze reţinerea si arestarea deputatei Elenei Udrea intr-un nou dosar, în care e acuzată că ar fi luat mită aproape 5 milioane de dolari.