ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Meșterii populari Maricela Mărășteanu și Șerban Terțiu au făcut, joi, la Focșani, o demonstrație practică de meșteșuguri tradiționale românești pentru elevi din Anglia și Estonia, aflați pe meleaguri vrâncene în cadrul unui proiect Erasmus+, relatează Agerpres

„A fost un proiect organizat de Centrul Cultural Vrancea în parteneriat cu Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani, prin care noi am vrut să prezentăm elevilor din străinătate aflați în Focșani printr-un proiect Erasmus, doi meșteri importanți ai Vrancei. Unul este Șerban Terțiu, declarat către Ministerul Culturii și Identității Naționale 'Tezaur Uman Viu', care le-a prezentat copiilor meșteșugul creării măștilor populare, iar celălalt este Maricela Mărășteanu, meșter popular din Câmpuri, care i-a inițiat pe elevi în tainele meșteșugului confecționării țesăturilor populare, a ștergarelor și scoarțelor”, a declarat Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea, citat de Agerpres.

Cei doi meșteri au făcut demonstrații practice, care s-au transformat în lecții interactive. Unii dintre elevi au fost curioși să vadă cum se curăță de păr o blană din care se va confecționa o mască, în timp ce alții s-au așezat la războiul mai vechi de o sută de ani pentru a țese ștergare și a le da o mână de ajutor meșterilor populari.

Activitatea „Different Colours of Traditional Folk Art” face parte din programul proiectului Erasmus+ „Different Colours of Us”, desfășurat pe o perioadă de doi ani, timp în care și elevii din Vrancea vor avea ocazia să participe la schimburi de experiență în Anglia și Franța.