ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tinerii elevi ai Liceului Lucian Blaga din Tiraspol au hotărât să sărbătorească într-un mod curajos și inedit, sfârșitul de an școlar. Astfel, românii din liceul aflat în teritoriul ocupat de Armata a 14-a rusă au hotărât să participe la serbarea de sfârșit de an în costume naționale.

Înconjurați de profesori și de cei dragi, tinerii moldoveni au realizat un program de dansuri populare românești, chiar în curtea liceului.

Liceul "Lucian Blaga" din Tiraspol este singurul cu predare în limba română din capitala Transnistriei și a fost supus, de-a lungul timpului, la nenumărate presiuni din partea autorităților separatiste. 

Transnistria este o regiune din Moldova istorică, aflată în componența Republicii Moldova, care s-a desprins, de facto, de Chișinău, în urma războiului din 1991-1992. Pe teritoriul Transnistriei staționează trupele Armatei a 14-a ruse, ca "trupe de menținere a păcii". Nimeni nu a recunoscut independența Transnistriei, în afară de Rusia.
 
Pentru galeria foto, click AICI