ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Elevii români care au ajuns la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului au obținut patru medalii.


Lotul olimpic al României a obținut la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) două medalii de aur, una de argint și una de bronz - cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiție, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MEN, medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Național din Iași) și Ștefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Național ''Mihai Eminescu'' din Botoșani). Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) a obținut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Național ''Mihai Viteazul'' din Ploiești) a fost medaliat cu bronz.

Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică.

„Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din acea zonă. În această secțiune a concursului, trei elevi români (Irina Mălina Strugaru, Andrei Sandu și George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internaționale din care au făcut parte, pe locurile 1 și 2”, afirmă sursa citată.

La a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, desfășurată la Nisa, în perioada 21 — 30 august, au participat 120 de elevi din 29 de țări.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews