ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



MAE a anunțat, marți, că elevii de la un liceu din Iași, care erau plecați într-un schimb de experiență în Sri Lanka, unde au avut loc atentate, au revenit în România, în siguranță. Reprezentanții instituției precizează că celula de criză a MAE își continuă activitatea.

„În continuarea informațiilor cu privire la incidentele produse la data de 21.04.2019, în orașul Colombo și în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, MAE face următoarele precizări: La data de 23 aprilie, din cauza evoluțiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iași aflat într-un schimb de experiență în acest stat, a revenit, în siguranță, în România. Aceștia au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ambasadei României la Colombo și al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortați de poliția locală până la Aeroportul Internațional din Colombo. Totodată, pentru facilitarea conexiunii către București, cetățenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha. Reprezentanții Ambasadei României la Colombo au menținut legătura în permanență cu autoritățile locale și cu cetățenii români, aceștia fiind în afara oricărui pericol”, arată reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.


 
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că românii afectați pot  pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.