ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, alături de Florin Cîțu, au anunțat astăzi condițiile în care va începe noul  an școlar. Așadar, conform declarațiilor, elevii se vor întoarce fizic în toamnă, iar dacă se va atinge pragul de 6 la mia de locuitori, se va stabili alt scenariu pentru elevii nevaccinați. Totodată, profesorii vor fi obligați să se vaccineze sau să fie testați periodic, potrivit Ziar de Cluj.

„Pregătim deschiderea anului școlar. Vreau ca anul acesta, anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Am cerut ca festivitățile de deschidere a anului școlar să fie cât mai aproape de normalitate. Știm că este complicat, dar este un moment important în viața fiecărui elev. Am avut o discuție bună referitoare la teste, la vaccinarea personalului din învățământ. Personalul din sistemul Sanitar, Învățământ, MAI, MAPN trebuie să se vaccineze sau să fie testat”, a declarat Cîțu.

Ministrul educației a vorbit despre ce se va întâmpla dacă se depășește pragul de 6 la mia de locuitori:

„Practic, toți am agreat ca școlile să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Am agreat că vom ține școlile deschise până la pragul de șase la mie. Peste pragul de șase la mie, sigur că apar o seria de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele nevaccinate, fie că vorbim de elevi sau cadre didactice, dar vor pune în evidențe beneficii pentru cei vaccinați”.