ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


David Turturean, elevul pe care statul român a refuzat să-l trimită la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China, se întoarce acasă cu medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. El s-a clasat pe primul loc din cei 83 de participanți din 22 de țări, informeaza ziardesuceava.ro.

Elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, David Turturean  a avut de-a lungul timpului rezultate excepționale la învățătură, participând an de an la cel puțin trei olimpiade naționale. 

Chiar dacă a obținut rezultate de excepție până în prezent, eforturile lui David nu sunt încurajate și de autorități. În vara acestui an, acesta a aflat că s-ar putea să nu participe la cele două olimpiade internaționale la care s-a calificat, după ce i s-a transmis de la Ministerul Educației că nu i se va deconta deplasarea și diurna.

David Turturean s-a calificat la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka și Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China, concursuri care au avut loc în toamna acestui an.

Mama elevului a încercat să apeleze la autoritățile locale, însă a fost trimisă la plimbare. Indignați de situația creată, apropiații și profesorii elevului sucevean au organizat o campanie prin care doresc să adune banii necesari pentru ca David Turturean să poată să ajungă la cele două olimpiade internaționale. Aceștia au reușit să strângă banii necesari și să-l trimită pe David la olimpiada internațională din Sri Lanka, unde a câștigat medalia de aur.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews