ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elisabeta Polihroniade, maestră internațională a șahului, a murit, sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, în urma unei lungi suferințe, a declarat pentru AGERPRES fostul senator Marius Marinescu.

"Ne-a părăsit sâmbătă, la ora 17,45, în urma unei suferințe îndelungate. Doamna Elisabeta Polihroniade a fost unul dintre marii șahiști ai lumii, mare maestru internațional și campioană națională pentru o mare perioadă de timp. Elisabeta Polihroniade mi-a fost o bună prietenă'', a spus el.

Născută la 23 aprilie 1935, Elisabeta Polihroniade a câștigat nouă medalii olimpice ca jucătoare și a participat la zece ediții ale JO, dintre care la opt a fost arbitru internațional.

A câștigat șapte titluri de campioană a României și a participat la peste 150 de turnee internaționale. În 1967 a primit Ordinul Meritul Sportiv, iar în anul 2000 a obținut Medalia Națională Serviciul Credincios.