ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Elon Musk, antreprenor miliardar și proprietar al Twitter, a criticat săptămâna aceasta controversata conferință a Forumului Economic Mondial (WEF), care se desfășoară la Davos, în Elveția, susținând chiar că mult-prezentata agendă de mediu, socială și de guvernanță (ESG) a grupului este „satanică", potrivit LifeSiteNews.

Fondatorul SpaceX și CEO-ul Tesla a făcut această remarcă ca răspuns la un lung mesaj pe Twitter al autorului Michael Shellenberger despre conferința de la Davos. Potrivit lui Shellenberger, organizația fondată de Klaus Schwab „ripostează împotriva celor care spun că ea și fondatorul său urmăresc dominația globală prin intermediul unei „mari resetări", care are ca scop deposedarea maselor de proprietatea privată, dezindustrializarea economiei și obligarea tuturor să mănânce gândaci". El a remarcat că, contrar protestelor aripii sale de relații publice, FEM cu greu își ascunde agenda mult criticată.
 „Davos este unul dintre cele mai mediatizate evenimente din lume", a spus el, adăugând că fiecare conferință atrage „sute de articole despre liderii mondiali, celebrități și miliardari". De asemenea, Shellenberger a precizat că „Averea FEM este gestionată de un comitet intern de investiții care încearcă să includă „criterii de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în strategia sa de investiții pentru a gestiona rezervele strategice pe termen lung ale fundației"."

În linii mari, principiile ESG și scorurile corporative aferente sunt concepute pentru a promova investițiile în companii care promovează obiectivele de justiție socială de stânga, inclusiv „energia regenerabilă", „echitatea" rasială și chiar accesul la avort.

Musk a răspuns la replica lui Shellenberger într-un tweet de duminică, comentând că „[S-ul din ESG înseamnă „satanic"."
 
 Gluma celui mai bogat om din lume nu a fost singura sa glumă la adresa summitului de la Davos, care a stârnit noi reacții pe fondul reacției globale COVID-19. Marți, el a sugerat că „pare ciudat" faptul că directorul FBI, Christopher Wray, se numără printre cei care iau cuvântul la conferință.