ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk, CEO-ul Tesla și Twitter, a criticat duminică Departamentul Apărării după ce acesta a scris pe Twitter că „diversitatea este un imperativ strategic", potrivit BreitbartNews. 

Sâmbătă, Departamentul Apărării a scris pe Twitter: „Diversitatea este un imperativ strategic esențial pentru pregătirea și îndeplinirea misiunilor. Am fost la fața locului pentru Summit-ul inaugural 2023 [Biroul pentru diversitate, echitate și incluziune], în timp ce experții DEIA au condus forumuri pentru a avansa misiunea DEIA și DoD - pentru că oamenii noștri contează".

Musk a răspuns: „Imperativul vostru strategic este apărarea Statelor Unite".
 
Potrivit unui tweet anterior, summitul a avut loc între 15 și 17 februarie și a inclus „prezentatori distinși, experți renumiți în guvern, învățământ superior, afaceri, știință și tehnologie". Nu este prima dată când Musk a iritat Pentagonul, dar este prima dată când acesta a luat în vizor răutatea Pentagonului lui Biden. R

Republicanii din Camera Reprezentanților urmăresc să elimine posturile și programele DEI costisitoare din cadrul DOD. Reprezentantul Jim Banks (R-IN), un rezervist al Marinei și președinte al Subcomitetului pentru personal militar al serviciilor armate din Camera Reprezentanților, a lansat grupul Anti-Woke Caucus, cu scopul de a dezfinanța wokeness la DOD. El a scris recent în American Mind:

„Republicanii din Camera Reprezentanților cer desființarea  wokeness la Departamentul Apărării și în sistemul nostru de educație. Wokeness este deosebit de răspândit și periculos în special în universități și în școlile primare, deoarece stânga a recunoscut elevii ca fiind cele mai vulnerabile și utile ținte pentru îndoctrinare. Stânga a promovat wokeness și în armată. Trebuie să ne întrebăm ce vrea să facă stânga cu o armată antiamericană? Timp de generații întregi, americanii nu au fost nevoiți să se gândească niciodată la avertismentele Fondatorilor cu privire la pericolele pe care le reprezintă o armată permanentă pentru guvernarea civilă. Aceasta a devenit o întrebare imediată.”

Iar la începutul acestui an, reprezentantul Chip Roy (R-TX) a propus un proiect de lege pentru a elimina posturile de Chief Diversity Officer și Senior Advisor for Diversity and Inclusion la Pentagon, sau orice alte posturi similare din cadrul Departamentului Apărării, după cum a raportat pentru prima dată Breitbart News. Încă de la început, administrația a creat primul consilier principal al secretarului apărării pentru diversitate și incluziune din cadrul DOD și a înființat un "grup de lucru pentru combaterea extremismului" care urmărea să elimine "extremismul" din cadrul DOD. Secretarul apărării Lloyd Austin a ordonat, de asemenea, ca toate unitățile să se retragă o zi din activitate la nivelul întregii forțe pentru a discuta despre „extremism".

După un an de studiu, grupul de lucru a găsit mai puțin de 100 de cazuri de extremism într-o forță de 2,1 milioane de oameni. Biroul pentru diversitate, echitate și incluziune, care a fost creat în timpul administrației Obama, are un buget de 6 milioane de dolari pentru 2023.