ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a prezentat cel mai recent prototip al unui robot umanoid, pe nume Optimus, dezvoltat de compania sa de automobile electrice Tesla, relatează BBC

Optimus a apărut pe scenă la un eveniment din Silicon Valley, unde a făcut cu mâna către public și și-a ridicat genunchii.

CEO-ul a declarat că robotul este o lucrare în desfășurare, dar ar putea fi pus în vânzare pentru public în câțiva ani.

Roboții Tesla urmează să fie folosiți în fabricile de automobile, spun inginerii companiei.

Prototipul a fost plimbat cu rotile pe scenă în timpul unei prezentări anuale intitulată Tesla AI Day(Ziua inteligenței artificiale).

Oamenilor le-a fost prezentat un videoclip cu Optimus îndeplinind sarcini simple, cum ar fi udarea plantelor, transportul de cutii și ridicarea de bare metalice.

Musk a declarat că roboții vor fi produși în masă, la un cost mai mic de 20.000 de dolari (17.900 de lire sterline), și vor fi disponibili în trei până la cinci ani.

"Este într-adevăr o transformare fundamentală a civilizației așa cum o cunoaștem", a spus Musk.

Investitorii și analiștii financiari și-au exprimat scepticismul cu privire la faptul că Tesla se va orienta către robotică, sfătuind-o să se concentreze, în schimb, pe proiecte mai apropiate de activitatea principală a Tesla, cea a mașinilor electrice.

Musk a declarat că dorește să rezolve una dintre cele mai dificile probleme ale inteligenței artificiale: cum să faci o mașină care să poată înlocui un om.

Antreprenorul, care a avertizat la un moment dat că inteligența artificială este o amenințare pentru umanitate, a declarat că Tesla a vrut să se asigure că tranziția către o societate în care roboții fac munca și oamenii culeg beneficiile este una sigură.

"Întotdeauna vrem să fim atenți să nu mergem pe calea Terminator", a avertizat el, referindu-se la celebrul film despre un cyborg ucigaș.

El a adăugat că Tesla a construit măsuri de siguranță, inclusiv un buton de oprire.