ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a anunțat că un jurnalist a postat pe Twitter coordonatele sale  în timp real, informații care ar fi putut duce la vătămarea fizică a acestuia, practic coordonatele unui asasinat, potrivit trendingpolitics, cu atât mai mult în contextul dezvăluirilor recente ale Dosarelor Twitter.
 
Postând despre acest lucru, Elon a spus:

„Aceleași reguli se aplică și în cazul „jurnaliștilor" ca și în cazul tuturor celorlalți. Au postat locația mea exactă în timp real, practic coordonatele unui asasinat, încălcând (evident) în mod direct termenii serviciului Twitter”
 
Tweetul lui Elon poate fi un răspuns la Mike Solana, care atrăsese atenția asupra motivului pentru care anumiți jurnaliști au fost dați afară de pe Twitter după preluarea de către Elon. Solana a spus: "până acum, am putut confirma că aproximativ jumătate dintre conturile suspendate au postat linkuri către chestia cu jet tracker, încălcând noua politică de doxx'ing-un proces de culegere de date despre anumite persoane-  Încă nu este clar în ceea ce privește restul, dar cred că se poate spune că regula este reală".

La rândul său, tweet-ul lui Solana a fost un răspuns, la Jon Levine, care sugerase în mod nesincer că Elon îi dădea afară pe jurnaliști pentru că făceau reportaje despre el, omițând faptul că acei „jurnaliști" furnizau date în timp real despre locația sa, care puteau fi folosite de asasini sau de alte persoane cu intenții murdare de a-l găsi și ataca pe Musk:
 
Cearta lui Elon cu Levine și faptul că i-a dat afară de pe Twitter pe acei jurnaliști vine la doar o zi după ce un stângist  a încercat să îl urmărească, dar a eșuat când a urmărit din greșeală mașina lui „lil X" în schimb. Motivul „urmăritorului nebun" este necunoscut, dar nu pare improbabil ca bărbatul să fi fost hotărât să îl rănească sau să îl asasineze pe Elon. Postând despre incident, Elon a spus: 


„Orice cont care urmărește  informații de localizare în timp real ale cuiva va fi suspendat, deoarece este o încălcare a siguranței fizice. Acest lucru include postarea de linkuri către site-uri cu informații de localizare în timp real.”


În timp ce Elon a luat măsuri pentru a-i exclude pe cei care împărtășeau astfel de informații potențial dăunătoare despre locația sa, doxxing-ul rămâne o problemă pe Twitter. Contul Libs of TikTok, al cărui proprietar a fost doxxat de Taylor Lorenz de la New York Times, a postat despre această problemă ca un comentariu la unul dintre tweet-urile lui Elon, spunând:

„Dragă @elonmusk, există încă multe tweet-uri care au adresa mea și adresele asociate cu mine. De fiecare dată când le raportez mi se spune că nu încalcă regulile. De ce nu sunt acestea suspendate?”

În timp ce conservatorii au aplaudat încercarea lui Elon de a ține astfel de obiceiuri departe de Twitter, sau cel puțin de a începe să lupte împotriva lor, cei de stânga s-au speriat, în mod previzibil, de „libertatea de exprimare" (după ce și-au pierdut mințile la ideea că el ar putea ușura cenzura Twitter), un cont, de exemplu, spunând: „Jurnaliștii adevărați și acreditați trebuie să raporteze despre ceea ce li se cere să raporteze. Acesta este lucrul lor. Să fim serioși. Este o prostie".

Ulterior, Elon a adăugat mai multe detalii despre ceea ce înseamnă noua politică anti-doxxing a Twitter, spunând:

„Să mă critici toată ziua este în regulă, dar să mă urmărești în timp real și să-mi pui familia în pericol nu este în regulă.”

Conturile implicate în urmărire primesc o suspendare temporară de 7 zile.
 
 Potrivit FoxNews, Reprezentanta democrată Alexandria Ocasio-Cortez s-a alăturat corului celor care îl critică pe șeful Twitter, Elon Musk, după ce acesta a suspendat joi mai mulți jurnaliști liberali de pe platforma sa de socializare.

Într-o pereche de tweet-uri, Ocasio-Cortez, democrată din New York, l-a acuzat pe Musk de "abuz de putere" și l-a încurajat să "renunțe la proto-fascism", la câteva ore după ce acesta a interzis temporar accesul jurnaliștilor care lucrau pentru CNN, New York Times, Washington Post și alții.