ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a cerut vineri arestarea și urmărirea penală a doctorului Anthony Fauci, după ce Institutul Național de Sănătate a recunoscut în fața Congresului că a finanțat cercetări riscante de tip "gain-of-function" în Wuhan, China, înainte de izbucnirea pandemiei COVID-19 în SUA, relatează New York Times.

"Urmărit penal/Fauci", a scris pe Twitter miliardarul CEO al Tesla și SpaceX și proprietar al rețelei de socializare X, împărtășind prima pagină a ziarului The Post de vineri, care conține o fotografie a lui Fauci și titlul "MINCIUNI ȘOCANTE".
 
 
Directorul adjunct principal al NIH, Lawrence Tabak, a mărturisit joi, în cadrul unei audieri a unei subcomisii a Camerei Reprezentanților, că guvernul american a finanțat într-adevăr cercetări periculoase la Institutul de Virusologie din Wuhan, care a modificat coronavirusul liliacului cu puțin timp înainte de izbucnirea epidemiei, la sfârșitul anului 2019.

"Dr. Tabak, a finanțat NIH cercetările de obținere a funcțiilor la Institutul de Virologie Wuhan prin intermediul [organizației nonprofit cu sediul în Manhattan] EcoHealth [Alliance]?". , a întrebat reprezentantul Debbie Lesko (R-Ariz.) din cadrul Subcomitetului select pentru pandemia de coronavirus.

"Depinde de definiția pe care o dați cercetării de tip gain-of-function", a răspuns Tabak. "Dacă vorbiți despre termenul generic, da, am făcut-o."

Răspunsul lui Tabak intră în conflict cu mai multe dezmințiri înflăcărate ale lui Fauci.

"NIH nu a finanțat niciodată și nu finanțează în prezent cercetarea de tip gain-of-function în cadrul Institutului de Virusologie Wuhan", a declarat Fauci, acum în vârstă de 83 de ani, în fața Congresului în mai 2021.

Musk nu a precizat ce acuzații penale ar trebui să i se aducă lui Fauci, deși sperjurul și minciuna în fața Congresului sunt opțiuni evidente și au fost recomandate de republicanii din Congres.

Ambele infracțiuni pot fi pedepsite cu până la cinci ani de închisoare și, în general, au un termen de prescripție de cinci ani.
 
Pentru publicare unor articole cu supoziții asemănătoare, acum confirmate oficial, ActiveNews a fost adeseori sancționat de cenzori internaționali sau locali, slugi mărunte ale marionetelor la putere.