ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma apariției unei noi înregistrări video care îl arată pe Jacob Chansley, așa-numitul "șaman QAnon", încurajându-i pe protestatarii din 6 ianuarie să "meargă acasă" și să "rămână pașnici", proprietarul Twitter, Elon Musk, a cerut eliberarea sa din închisoare, scrie LifeSiteNews.
 
Elon Musk a declarat: "Eliberați-l pe Jacob Chansley", iar apoi a mai explicat: "Nu fac parte din MAGA, dar cred în corectitudinea justiției".

Cazul șamanului a fost evidențiat săptămâna trecută de prezentatorul Fox News Tucker Carlson, care a difuzat înregistrări video de supraveghere a Capitoliului, care nu au fost văzute anterior și care îl arată pe Chansley fiind escortat amabil pe coridoarele Capitoliului de către ofițeri de poliție care păreau să îl ajute să localizeze camera Senatului SUA. "Șamanul QAnon" a părut să-i perceapă pe acești ofițeri, și pe alți câțiva, ca pe niște aliați simpatici, oferind chiar o rugăciune de mulțumire pentru ei.

Acum au apărut imagini video suplimentare în care Chansley relatează în timp real tweet-uri ale președintelui Donald Trump către protestatarii din 6 ianuarie, spunându-le să "meargă acasă" și să "rămână pașnici" prin difuzorul său portabil.

"Donald Trump ne-a cerut să mergem acasă", a urlat Chansley către mulțime. "Ne-am spus punctul de vedere și Donald Trump a cerut ca toată lumea să plece acasă. Deci, ce vom face? Ne vom supune președintelui nostru, vom face ceea ce ne-a cerut".

"Noi nu suntem Antifa!", a exclamat el mai târziu.