ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joe Biden ne-a reamintit din nou ieri că este insensibil la cele mai presante preocupări ale națiunii, iar CEO-ul Twitter, Elon Musk, a semnalizat acest aspect, potrivit TheGatewayPundit. 

Criza bancară din această lună, în urma căreia două bănci importante, Silicon Valley Bank și Signature Bank, s-au prăbușit complet, a stârnit temeri generalizate cu privire la o nouă calamitate financiară, similară cu cea  din 2008. După cum a relatat Gateway Pundit, secretarul Trezoreriei, Janet Yellin, a fost nevoită să recunoască faptul că criza privind inflația lui Biden a dus în cele din urmă la criza bancară.

„Înțeleg că banca, pentru a satisface nevoile de lichidități a trebuit să vândă active pe care se aștepta să le păstreze până la scadență și având în vedere că creșterile de dobândă care au avut loc de atunci acele active, inclusiv trezoreriile - și titlurile garantate de guvern - garantate cu ipoteci și-au pierdut valoarea de piață", a spus Yellen.

Miercuri, Rezerva Federală a crescut din nou ratele dobânzilor, adăugând mai multă povară economică americanilor care lucrează. JP Morgan spune că Statele Unite se îndreaptă probabil spre o recesiune din cauza crizelor generalizate. 

Martin Kolanovic, strategul-șef al piețelor globale al băncii, a declarat că Rezerva Federală „a depășit deja punctul limită pentru a putea reveni  - o aterizare ușoară pare acum puțin probabilă, cu avionul în picaj (lipsa de încredere a pieței) și motoarele pe cale să se oprească (împrumuturile bancare).

Dar principala preocupare a lui Biden nu constă în oprirea crizei financiare în curs și în ameliorarea suferințelor economice. El vrea doar să se laude cu miliardele pe care regimul său le-a aruncat în toaletă pentru a combate „schimbările climatice".

„În primul meu an de mandat, am protejat mai multe terenuri și ape decât orice alt președinte de la John F. Kennedy încoace. Am făcut, de asemenea, cea mai mare investiție pentru combaterea schimbărilor climatice. Astăzi, ne bazăm pe acest impuls pentru a proteja alte minuni naturale.”
 
 
Elon Musk  l-a avertizat pe Biden că băncile dau faliment și nu se face nimic.

„Umm...Băncile se topesc.”, a scris el.